Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 12. 2013. 08:24 >> 08:25
3

PRODAJA KAP-A

Đukanović: Obradovao bih se Njemcima

Sreća je za Crnu Goru što ima interesenata za Kombinat aluminijuma, kaže bivši ministar privrede i bivši član uprave Kombinata aluminijuma Vojin Đukanović, koji bi se najviše obradovao ukoliko bi se kao kupacjavila njemačka "HGL grupa". Smatra da ne bi bilo loše ni da kompaniju kupi turski "Toš čelik", koji je preuzeo nikšićku Željezaru.

Prema nezvaničnim informacijama, za KAP su zainteresovani Njemci, Turci, Indijci i Hrvati, a pominje se i domaći biznismen Veselin Pejović, koji je rekao da KAP ima budućnost i da može postati lider u Evropi.

"Sigurno bi njegova ponuda bila ozbiljna ukoliko se javi na tender i ako bude imao ozbiljnog stranog partnera. On je uspješan privrednik koji je upravo sa stranim partnerima aktivirao "Šuplju stijenu", kazao je u izjavi za Blic CG, nekadašnji ministar privrede.

Pitanje je, kaže Đukanović, da li će se ozbiljni ponuđači javiti na prvi oglas za prodaju ili će čekati drugi, kada će cijena kompanije biti niža od sadašnje. On podsjeća da je Željezara prodata tek nakon "trećeg-četvrtog pokušaja".

"Kombinat je na neki način atraktivan sa smanjenim brojem radnika i manjim dugovima i dobro bi bilo da se već u prvom krugu pojave ponuđači", smatra Đukanović.

Stečajna uprava oglasila je juče tender za prodaju imovine podgoričke fabrike po početnoj cijeni od 52,47 miliona eura. Zainteresovani mogu da dostavljaju ponude do 8. januara, a otvaranje je dva dana kasnije.

Od privatizacije kompanije na kraju 2005. godine, pa do uvođenja stečaja, kombinatom je upravljala ruska "En plus grupa" Olega Deripaske.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније