Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P.R.

26. 11. 2021. 20:57 >> 20:59

MILATOVIĆ

Zajednički obnavljamo privrednu aktivnost Nikšića

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da će se iduće godine kroz Program za unapređenje konkurentnosti i Kreditno-garantni fond, ali i uz ostale podsticajne mjere doprinijeti razvoju i unapređenju konkurentnosti nikšićke privrede.

Kako su saopštili iz MER-a, Milatović boravi u radnoj posjeti Nikšiću, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine i predsjednikom Skupštine opštine Markom Kovačevićem i Nemanjom Vukovićem.

"Jako sadržajna posjeta, prvo sa gradonačelnikom Kovačevićem, kojem sam predočio nekoliko stvari koje su u nadležnosti Ministarstva ekonomskog razvoja, a koje će apsolutno značiti dodatni tempo razvoja kako u Nikšiću tako i u cijeloj Crnoj Gori", izjavio je Milatović.

U nastavku posjete, Milatović i Kovačević razgovarali su sa predstavnicima menadžmenta i radnicima Željezare nakon čega je Milatović iskazao optimizam kada su u pitanju nagomilani problemi.

"Imali smo transparentan sastanak sa lokalnim predstavnicima 'Tosyali group' koja je u fazi prodaje Željezare. Upravo je moja nedavna posjeta Turskoj u osnovi bila u cilju rješavanja problema i obnove proizvodnje u Željezari i nakon toga smo dobili još zainteresovanih kupaca. MER je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima 'Tosyali group' i vjerujemo u brzo rješenje, a dok se to ne desi radnici će primati naknadu u iznosu od 90 odsto zarade koju su primali do trenutka prekida proizvodnje. Iskreno se nadam i vjerujem da će se sve riješiti tako da donosi dobrobit radnicima u Nikšiću i obnovu proizvodnje", ocijenio je Milatović.

"Vrlo sam realističan u svojim projekcijama, i obećavam samo ono što mogu da isporučim. U ovom slučaju sam svjestan da širi kontekst u ovoj priči nije nimalo lak, pogotovo za ministra ekonomije, ali vjerujem u dozu optimizma koji su današnji pregovori unijeli i da je rješenje izvjesno", dodao je Milatović.

Najavljeno je i potpisavanje Memoranduma o saradnji kojim će se osnažiti odnosi Opštine i MER-a u oblasti organizovanja događaja po kojima je Nikšić prepoznatljiv.

"Dodatno ćemo učvrstiti saradnju kada je u pitanju organizacija 'Lake festa' i 'Bedem festa' i time ukazati na značaj Nikšića koji baštini tradiciju dobrih muzičkih festivala", kazao je Milatović.

Milatović dodaje da će se iduće godine kroz Program za unapređenje konkurentnosti i Kreditno-garantni fond, ali i uz ostale podsticajne mjere doprinijeti razvoju i unapređenju konkurentnosti nikšićke privrede. Dodao je i da ova opština obuhvata prostor koji je nedovoljno turistički valorizovan, ali da će svaka naredna godina uticati na to da svi lokaliteti budu vidljivi, posebno kroz razvoj seoskih domaćinstava i ruralnog turizma uopšte.

Gradonačelnik Nikšića Marko Kovaćević zahvalio je Milatoviću na posjeti i sadržajnom razgovoru tokom kojeg su predočeni projekti obuhvaćeni novim budžetom.

"Postoji jedno dobro raspoloženje i sa nivoa Opštine i sa nivoa Vlade da se projekti koji se odnose na Nikšić uspješno realizuju. Imali smo sastanke i sa nikšićkim radnicima čije je probleme potrebno riješiti tako da smo i tu stvari učinili jasnijim. Postoji najava da to sve može pozitivno da se riješi, i o tome ćemo razgovarati kada postane izvjesno. Svakako, saradnja Opštine i MER-a je veoma značajna za naše građane", rekao je Kovačević.

Nikšić predstavlja, kako navode iz MER-a, jedan od strateški najznačajnijih gradova za ukupni ekonomski razvoj Crne Gore i država kontinuirano sprovodi više aktivnosti, što je oslikano i kroz Kapitalni budžet kojim ova opština dobija značajno uvećana sredstva, i sa preko 10 novih projekata govori o namjerama koje Vlada Crne Gore ima.

"Osim sastanka u Opštini i Željezari održan je sastanak sa radnicima Metalca i u Institutu za crnu metalurgiju. Ministar je posjetio i Pivaru 'Trebjesa', a do kraja dana će obići i Inovativno predozetnički centar Tehnopolis", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније