Žabljak
Oblačno
-7.5 °C
Pljevlja
Oblačno
-3.0 °C
Herceg Novi
Pretežno oblačno
12.2 °C
Nikšić
Oblačno
1.7 °C
Cetinje
Oblačno
9.9 °C
Bar
Pretežno oblačno
12.7 °C
Podgorica
Oblačno
9.2 °C
Ulcinj
Pretežno oblačno
10.0 °C
Kolašin
Oblačno
-2.9 °C

Ekonomija

TENDER 08. 12. 2013. 18:00   >>  18:04 0

TENDER

Žabljak: Na prodaju bivša kasarna

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pozvao je zainteresovane da do 21. februara dostave ponude na tender za prodaju bivše kasarne “Radoje Dakić” na Žabljaku.

Pravo učešća imaju domaći i međunarodni investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju velikim i složenim turističkim kompleksima mješovite upotrebe, zainteresovani za kupovinu zemljišta bivše kasarne.

Na prodaju je zemljište površine 20,62 hiljade metara kvadratnih.

Lokacija koja je predmet prodaje nalazi se u centru Žabljaka, u neposrednoj blizini hotela "Žabljak", na udaljenosti oko 500 m od hotela "Planinka", a graniči se sa Domom zdravlja i bolnicom na Žabljaku. Crno jezero je od lokacije udaljeno oko dva kilometra.

U blizini lokacije, kako se navodi u oglasu, nalazi se skijaška skakaonica koja je bila u funkciji prije oko 50 godina, što svjedoči o skijaškoj tradiciji tog kraja.

Na lokaciji se nalazi 14 objekata, od kojih su četiri ruševine. Površina deset objekata je 1,72 hiljade metara kvadratnih, a površina objekata pod ruševinama 813 metara kvadratnih.

Do lokacije se dolazi asfaltnim putem. U neposrednoj blizini lokaliteta nalaze se banka, pošta, pijaca, prodavnice i drugi gradski sadržaji.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju po cijeni od pet hiljada eura i potpisali izjavu o povjerljivosti. Tenderska dokumentacija se može otkupiti do 14. februara naredne godine do 16 sati.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispunjava kvalifikacione uslove iz A ili B grupe.

Uslovi iz grupe A su da ponuđač mora biti domaći ili međunarodni hotelski brend, poznat kao uspješan operator turističkih kompleksa, nivoa tri ili četiri zvjezdice.

Ponuđač mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima koji su po međunarodnom standardu nivoa tri ili četiri zvjezdice.

Zainteresovani ponuđač mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za relizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način, a mora dokazati da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje 20 miliona eura.

Prema uslovima iz grupe B, koji moraju biti kumulativno ispunjeni, ponuđač mora imati vrijednost kapitala pod upravljanjem od najmanje 40 miliona eura i mora da dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Ponuđač mora dokazati da je u toku posljednje poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 20 miliona eura. On, takođe, mora imati pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje dva hotelska rizorta međunarodnih standarda od najmanje tri ili četiri zvjezdice.

Učesnik na tenderu koji otkupi tendersku dokumentaciju može formirati konzorcijum i tako dostaviti ponudu pod uslovom da bar jedan član konzorcijuma ispunjava definisane uslove, kao i da članovi konzorcijuma odgovaraju neograničeno solidarno za obaveze svakog od njih.

Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi iznos cijene za kupovinu zemljišta po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos ni u kom slučaju ne smije da iznosi manje od 114,18 eura po kvadratnom metru, odnosno 2,35 miliona eura za cijelu lokaciju.

Iznos ponuđene cijene za kupovinu predstavljaće jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Ponuđač treba da dostavi i investicioni program u kojem se precizno navode struktura i dinamika investicija sa planiranim izvorima sredstava u periodu od četiri godine. Investicioni program, mora biti obezbijeđen prihvatljivom činidbenom garancijom i biće jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Ponuđač the u obavezi da dostavi i sveobuhvatan i koherentan razvojni i projektanski koncept lokaliteta bivše kasarne "Radoje Dakić", koji je u skladu sa postavkama prostorno planske dokumentacije, kao i sa najvećim međunarodnim standardima u arhitekturi, projektovanju, planiranju, tehničkoj izvedbi, korišćenju prostora i održivosti.

“U tom smislu, od projekta se očekuje da bude usaglašen sa strategijom razvoja tog dijela Žabljaka, kao i da bude u potpunosti integrisan u prirodnu sredinu”, navodi se u oglasu.

Ponuđač mora uz ponudu dostaviti bankarsku garanciju u iznosu od 200 hiljada eura, naplativu na prvi poziv, izdatu od banke koja ima kreditni rejting najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji ili banke koju Tenderska komisija, prema svojoj diskreciji, odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva.

 

Mina business

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Pravila komentarisanja sadržaja Portala RTCG
Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Da biste komentarisali vijesti pod vašim imenom

Ulogujte se

Novo