Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

01. 12. 2021. 08:17 >> 08:34
4

DRECUN

Građani da kazne poslanike ako ne usvoje budžet

Ako poslanici ne podrže budžet za 2022. godine i program kojim je predviđeno povećanje zarada, građani treba da ih kazne, smatra ekonomski analitičar Predrag Drecun.

“Ako poslanici ne glasaju budžet koji će donijeti bolje svim građanima, onda i treba narod da ih kazni”, poručio je Drecun, u prelistavanju štampe u Jutarnjem programu TVCG.

U susret godišnjici od formiranje Vlade Crne Gore Drecun kaže da se izvršnoj vlasti sa ekonomske tačke gledišta može dati dobra prelazna ocjena, dok kako dodaje, sa političke tačke gledišta imamo "jednu totalnu zbrku".

“Ako bi pogledali samo “suvo” ekonomske parametre mogli bi da kažemo da je Vlada odlična”, kazao je Drecun i podsjetio da od avgusta imamo suficite.

Ti suficiti su, kako dodaje, veći i od onih iz 2019. Uz to, kako navodi Drecun, najavljen je i program “Evropa sad”. Podsjeća Drecun i da, u prethodnih godinu dana, nije bilo kašnjenja u isplati penzija.

“Sa ekonomske tačke gledišta može da se da jedna dobra prelazna ocjena, a sa ove političke tačke gledišta je jedna totalna zbrka. Tu se ne zna ni ko vuče konce. Imate, kao rogove u veći jednu koaliciju koja vlada koja je između sebe posvađana, koja javno to demonstrira, što je najgore od svega”, kazao je Drecun, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ističe i da nova Vlada ništa nije uradila po pitanju toga da se stane na kraj nepotizmu i političkom zapošljavanju.

“Povećali su broj zaposlenih, tu su mogli da budu malo više evropski”, poručio je Drecun i dodao da se protiv toga moramo boriti.

Komentarišući nedavno istraživanje CGO-a i Damara, Drecun je kazao da nije iznenađen što su najbolje ocjene dobili ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović. Dodao je da bi tako ocijenio i ministra Mladena Bojanića.

On smatra da se neće naći jedan poslanik, potreban za obaranje Vlade u Skupštini.

“Još uvijek je taj osjećaj obaveze prema biračima, da ne sarađuju sa DPS-om, makar ne za sad uvijek postoji “to za sad”, koje naši političari ne čuju”, zaključio je Drecun.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније