Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

P.R. [ Mina ]

01. 12. 2021. 16:17 >> 18:35
2

NOVOSEL NAJAVIO

Objavljivaće pregled finansijskih troškova Bečića

Pregled troškova službenog puta, smještaja i dnevnica predsjednika parlamenta Alekse Bečića, biće objavljivani na sajtu Skupštine Crne Gore.

Bećićev savjetnik Aleksandar Novosel, rekao je da Skupština nastavlja da povećava nivo transparentnosti i otvorenosti.

"Na internet prezentaciji Skupštine, biće objavljen pregled troškova službenog puta, troškova smještaja kao i pripadajućih dnevnica po osnovu službenog puta van zemlje i aktivnosti u zemlji, predsjednika parlamenta", kazao je Novosel,

On je rekao da je javnim prikazivanjem troškova predsjednika Skupštine, postignut korak dalje u cilju otvorenosti rada parlamenta ka građanima, čime novo rukovodstvo pokazuje odgovoran pristup javnim finansijama.

Novosel je naveo da je Bečić, od izbora na funkciju, imao osam službenih putovanja u inostranstvu.

Novosel je objasnio da je Bečić, četiri puta putovao komercijalnim letom, ekonomskom klasom u odlasku i povratku.

Novosel je dodao da je jednom u odlasku putovao komercijalnim letom, ekonomskom klasom, a u povratku Vladinim avionom.

On je rekao da je Bečić jednom putovao Vladinim avionom u odlasku i povratku, dok je za dva putovanja koristio službeno vozilo u oba pravca.

Novosel je kazao da su avionske karte ukupno koštale 1.861 EUR, dok su troškovi za hotelski smještaj za sedam noćenja bili 832,9 EUR.

„Ukupna visina dnevnica kojih se Bečić odrekao u korist budžeta Crne Gore za službena putovanja u zemlji i inostranstvu iznosila je 1.590 EUR“, navodi se u saopštenju.

Novosel je istakao da se Bečić odrekao i naknade za korišćenje mobilnog telefona u službene svrhe i da za 11 noćenja Skupština nije snosila troškove.

Novosel je rekao da se Bečić, od stupanja na funkciju, odrekao svih dnevnica za službena putovanja u zemlji i inostranstvu, a koje su ga po pravu sledovale, što predstavlja savjesan i racionalan odnos prema trošenju državnih sredstava.

"Kabinet predsjednika Skupštine vjeruje da će predsjednik Crne Gore, Vlada Crne Gore i drugi nadležni državni organi i javni funkcioneri na internet prezentacijama ovih institucija redovno objavljivati visinu mjesečne zarade svih javnih funkcionera, iznose dnevnica, naknada po osnovu rada u radnim tijelima i komisijama", rekao je Novosel,

On je kazao da u kabinetu vjeruju da će biti objavljivani i troškovi telefona i drugih privilegija i prinadležnosti koje saglasno zakonu sljeduju javnog funkcionera.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније