Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

13. 12. 2021. 19:31 >> 19:38
3

PRIBILOVIĆ

Parlamentarna većina pokazala odnos prema sindikatima

Pored apela sindikata, parlamentarna većina nije podržala da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu uvrsti u dnevni red skupštinskog zasijedanja i na taj način su pokazali odnos prema sindikatima, ocijenila je poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović.

Kako prenosi Pobjeda, ona je na konferenciji za novinare podsjetila da je sa poslanicama DPS-a Martom Šćepanović i Jovankom Laličić, 9. novembra, predala u skupštinsku proceduru Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu.

Pribilović je istakla da su razlozi bili opravdani i urgentni.

To je rješenje koje, kako je navela, zaposlenima ostavlja mogućnost da rade do 67 godine, ukoliko iz bilo kog razloga ne žele da koriste mogućnost odlaska u starosnu penziju sa navršenih 66 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja za muškarce, odnosno 64 godine života i najmanje 15 godina staža za žene, koje pravo im daje Zakon o PIO.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније