Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

16. 12. 2021. 19:39 >> 19:40

SASTANAK

UJR završava godinu realizacijom preko 90% budžeta

Uprava javnih radova će ovu godinu uspješno privesti kraju realizacijom kapitalnog budžeta od preko 90 odsto i ugovorenim svim projektima u okviru CAP2017 programa, saopšteno je nakon sastanka Nadglednog odbora IPA, na kojem su se razmatrali statusi programiranja, pripreme i sprovođenje svih akcija koje finansira EU.

Sastankom su koordinisale glavna pregovaračica Zorka Kordić, v.d. šefica Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju, u generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Barbara Jesus Gimeno, uz učešće predstavnika resornih ministarstava, nevladinih organizacija, Evropske komisije i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

“Tokom sljedeće godine planirano je pojačanje kapaciteta ljudskih resursa na osnovu preporuka Delegacije evropske unije u Crnoj Gori, čime bi se ispunile sve preporuke iz prethodnog perioda. Pored već usvojene sitematizacije, UJR radi i na uvođenju sistema kvaliteta kao i elektronske kontrole i menadžmenta projekata, čime će se značajno unaprijediti poslovanje i kontrola projekata”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, šef odsjeka za saradnju EU delegacije u Crnoj Gori Ingve Engstroem Barbara Jesus Gimeno su, kako se navodi, posebno istakli pozitivne promjene unutar Uprave javnih radova, što je rezultiralo ispunjavanjem svih obaveza i ugovaranjem aktuelnih projekata u okviru CAP2017 programa, što je ocijenjeno kao veliki uspjeh i napredak u odnosu na prethodni period.

“Takođe, Kordić i  Bojan Vujović su konstatovali veliki napredak ne samo u organizaciji Uprave javnih radova, već I u potpuno novom pristupu menadžmenta, što je rezultiralo uspješnim ugovaranjem svih projekata u okviru CAP2017 programa, za koje se smatralo da ih neće biti moguće ugovoriti  u roku, čime bi već opredljena finansijska sredstva bila nepovratno izgubljen”, kazali su iz UJR.

Takođe je veoma značajan i nastavak radova na nekoliko kapitalnih projekata koji su bili u višemjesečnom ili višegodišnjem zastoju i koji su novom dinamikom planirani da se završe tokom 2022 godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније