Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

11. 01. 2022. 20:20 >> 20:26
5

INSPEKCIJA

Rigorozne kazne za sve koji bi da izigraju zakon

Zbog povećanja minimalne plate na 450 eura, pojedini poslodavci uslovljavaju zaposlene da im od predviđenog minimalca vraćaju dio novca. Plašeći se da ne izgube posao, radnici se ne usuđuju da o tome govore javno.

Prilog: Aleksandra Jovančević, RTCG

Ipak, sve više prijava stiže Upravi za inspekcijske poslove, iz koje poručuju da će otkriti sve nepravilnosti i da će rigorozno kažnjavati sve koji pokušaju da izigraju zakon.

I dok su se zaposleni usvajanjem programa Evropa sad radovali konačnom povećanju zarada, poslodvaci su smišljali kako da nadmudre sistem i ne izlože se dodatnom trošku. Jedan od primjera objavljen je na stranici Podgorički vremeplov.

Slučaj je prijavljen inspekciji, što je Javnom servisu potvrdio inspektor rada Predrag Nešković koji nam je kazao da navodno u jednom kvartu u Podgorici ugostitelji odbijaju radnicima da isplaćuju 450 eura, već da se dogovaraju da taj iznos bude manji.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније