Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

26. 01. 2022. 06:26 >> 16:17
7

KEKOVIĆ

Neće imati hrabrosti da odustanu od "Evrope sad"

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) Srđa Keković smatra da ova ili neka druga Vlada neće imati hrabrosti da odustane od programa “Evropa sad”. On u izjavi za Portal RTCG priznaje da zbog aktuelnih političkih previranja, postoji određena bojazan za sprovođenje tog programa, ali ipak očekuje da će ko god bude u Vladi dati maksimum da “Evropa sad” zaživi.

Keković kaže i da u USSCG prate ovih dana uzavrelu i nestablnu političku scenu.

“Očigledno je da u ovom trenutku imamo politička previranja koja Vladu, najblaže rečeno, čine nestabinom. Ako znamo za onu floskulu da nestabilna politika izaziva i nestabinu ekonomsku scenu, onda to znači da postoji određena opasnost da ta promjena u Vladi može da izazove i novi kurs. Generalno, sigurno da takva opasnost negdje latentno i postoji”, naveo je Keković u izjavi za Portal RTCG.

On navodi da je taj program krajnji trenutak da Crna Gora krene evropskim putem i da se životni standard građana podigne na neki pristojniji nivo.

Keković kaže i da veliki broj mladih, ali i ostalih građana Crne Gore napušta državu u potrazi za boljom egzistencijom i dostojanstvenim uslovima rada.

“Iskreno mislim da kako god da se završi ova uzavrela politička situacija, definitivno mislim da ova ili neka druga Vlada neće imati hrabrosti da odustanu od programa “Evropa sad”, odnosno očekujem da će, ko god bude u Vladi dati maksimum da taj program zaživi”, kazao je Keković.

Poručuje da će definitivno zaštitnici tog programa biti svi oni koji su direktno zainteresovani za to da “Evropa sad” uspije.

“Ovdje govorim prije svega o građanima i građankama, jer znam da svi pomno prate šta će se zbivati sa programom “Evropa sad”, ali i Unija slobodnih sindikata, koja će pomno pratiti razvoj događaja i primjenu programa”, naveo je Keković.

Manji broj prijava radnika za potencijalne nepravilnosti, rezultat je, kako smatra Keković, kampanje koja je sprovedena krajem godine.

“To što su splasnule tenzije i prijavljivanja, iskreno mislim da je to značajnim dijelom zbog te kampanje i činjenice da su poslodavci očigledno shvatili da će intervencija države biti neizostavna i da će biti oštra. Uskoro će početi i isplate januarskih zarada tako da ćemo vrlo brzo znati ko je ovdje u pravu”, naveo je Keković.

Očekuje da u ovom slučaju institucije sistema polože ispit, jer, kako dodaje, program zavisi isključivo od toga da li ćemo imati odgovornost na svim nivoima i da li će institucije posao raditi profesionalno, nepristrasno i uz odgovornost na svim nivoima.

“Ja sam definitivno ubijeđen da će, ne samo program “Evropa sad” da uspije, već da Crna Gora zaista može vrlo brzo da postigne standard razvijenih evropskih zemalja”, zaključio je Keković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније