Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 12. 2013. 18:35   >>  20:55

GLASOVI DPS, SDP I BS

Odbor podržao predlog budžeta

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, glasovima poslanika DPS-a, SDP-a i Bošnjačke stranke, podržao je predlog budžeta za 2014. godinu. Poslanici DPS-a i BS podržali su i izmjene zakona o taksama, kojima je predviđeno uvođenje novog poreza za sve korisnike mobilne telefonije, koji imaju račune veće od pet eura. Njima bi, od naredne godine, trebalo da se uzima dodatnih sedam odsto poreza, umjesto dosadašnje takse od eura po sim kartici.

Kod glasanja o izmjenama ovog zakona, protiv su bili poslanici SDP-a i SNP-a.

Odbor je jednoglasno podržao predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Jedno od ključnih pitanja na kojima insistira SDP, kazao je njen poslanik Damir Šehović, u raspravi o predlogu budžeta, je pitanje poreskog duga od 50 miliona koji je napravila A2A.

Podsjetio je da je SDP usvajanje budžeta uslovila rješavanjem ovog problema, jer bi to, kako je kazao, značilo zaokret u ekonomskoj politici.

„Crna Gora bi tada rekla da neće plaćati bilo čiji ceh. Tako da prije glasanja o budžetu moramo imati sporazum koji bi propisao rješavanje ovog problema“, kazao je Šehović.

Poručio je da je krajnje vrijeme da prestane ulaganje novca u KAP, jer bi se „taj novac mogao iskoristiti na pametniji način“.

Ministar finansija Radoje Žugić kazao je da, koji god model naplate duga Elektroprivrede bude primjenjen, Crna Gora neće izgubiti. Istakao je da je opcija o kojoj se najviše raspravlja „konverzija duga u akcije ili jednokratna naplata“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније