Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 12. 2013. 20:49 >> 20:50

ZA 2014.

Žabljački budžet milion i po eura

Na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Žabljak, usvojen je budžet za narednu godinu. Najviše novca biće utrošeno za plate i rad organa lokalne uprave.

"Budžet Opštine Žabljak za 2014. u iznosu 1.540.000 eura planiran je u skladu sa preporukama Ministarstva finansija koje nalažu da se budžetski izdatci pokrivaju iz budžetskih prihoda, a da se kapitalnim budžetom planiraju samo prioritetni projekti i završetak već započetih", kazala je sekretarka Sekretarijata za finansije Jelena Bojović.

U narednoj godini blizu 70% novca iz budžeta biće utrošeno za plate i rad organa lokalne uprave dok je u razvoj grada planirano ulaganje blizu 400.000 eura.

Odbornici opozicije kritikovali su predlog budžeta. Nezavisni odbornik Mirčeta Tomčić prigovorio je predlagaču zašto se u vremenu krize ne smanjuju troškovi za telefone, reprezentaciju i gorivo.

"Za telefonske usluge organa lokalne uprave planirano je 17.000, a za popravku lokalnih puteva 10.000 što je neprihvatljivo i neprimjereno stanju u opštini", kazao je Tomčić.

Danko Stijepović, takođe nezavisni odbornik, kazao je da bode oči stavka od 38.000 eura planirana za angažovanje lica po ugovoru o radu.

"Zašto radnici lokalne uprave koji primaju plate ne rade te poslove", pitao je Stijepović uz sumnju da se radi o namještanju poslova.

"Projekti se samo planiraju, a nerealizuju pa su tako u budžetu za narednu godinu samo prepisani projekti iz predhodnih godina", kazao je odbornik SNP Dobrica Šljivančanin, dok je odbornik DPS Ognjen Šljivančanin ocijenio da prihod od 200.000 eura od koncesija na šume nije ništa u poređenju, sa štetom koju Žabljak ima od te sječe.

"Iza koncesionara ostaju goleti i uništeni putevi", kazao je Šljivančanin.

Skupština je usvojila program uređenja prostora za 2014. dok su odbornici opozicije bili protiv uz ocjenu da se radi o spisku želja jer je suma od 700.000 eura za tu oblast nerealna.

Odbornici su prihvatili predlog Komunalnog preduzeća da Skupština da garancije da se to preduzeće zaduži 10.000 eura za nabavku zimske opreme i sredstava za održavanje puteva.

Skupština je izabrala Radenka Radulovića za izvršnog direktora "komunalno i vodovod", dala saglasnost na program rada Komunalnog preduzeća i Turističke organizacije za 2014. i usvojila više drugih odluka iz svoje nadležnosti.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније