Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 12. 2013. 15:39 >> 15:39

KREDT SB

Za energetsku efikasnost 5 miliona

Predstavnici Svjetske banke i Vlade Crne Gore potpisali su danas kreditni aranžman vrijedan pet miliona eura, koji će omogućiti nastavak realizacije projekta "Energetska efikasnost u Crnoj Gori".

Ugovor su potpisali ministar finansija dr Radoje Žugić, u ime Vlade Crne Gore, i Goran Tinjić, u ime Svjetske banke.

"Cilj pomenutog projekta je poboljšanje energetskih karakteristika javnih ustanova i unapređenje svijesti javnosti o potrebi implementacije mjera energetske efikasnosti", saopšteno je iz Ministrstva finansija.

Potpisivanje ugovora omogućiće nastavak projekta, u smislu uključenja od 12 do 14 zdravstvenih objekata, koji će biti rekonstruisani i modernizovani u cilju obezbjeđenja energetske efikasnosti.

U dosadašnjem periodu, uspješna realizacija Projekta rezultirala je rekonstrukcijom 15 objekata, dok je ukupna vrijednost radova iznosila oko 5,2 miliona eura.

"Ugovorom o kreditnom aranžmanu predviđen je iznos kredita u visini 5 miliona eura, uz otplatni period od 15 godina, sa  grejs periodom od 5 godina, i kamatnu stopu koja se sastoji od šestomjesečnog Euribor-a i fiksne margine od 0,55 odsto", objašnjavaju u Ministarstvu finansija.

Predviđeni rok za izvršenje ovog projekta je mart 2017. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније