Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 12. 2013. 16:28 >> 16:28

NA 30 GODINA

Potpisan Koncesioni ugovor za KTGT

Predstavnici Vlade i Kontejnerskog terminala i generalnih tereta (KTGT) potpisali su danas u Podgorici Ugovor o koncesiji za lučke djelatnosti, opravku, finansiranje i održavanje za to barsko preduzeće, na period od 30 godina.

Ugovor o koncesiji potpisali su, u ime Vlade, odnosno Ministarstva saobraćaja i pomorstva, direktor Lučke uprave Mladen Lučić i izvršni direktor KTGT, Andrija Radusinović.

Iz Ministarstva saobraćaja je objašnjeno da koncedent zadržava vlasništvo nad područjem koncesije.

»Pravo ustupljeno koncesionaru ograničeno je na pravnu korist od koncesije i pravo na unaprijeđenje i građenje na tom području«, navodi se u saopštenju.

Potpisivanjem koncesionog i ugovora o kupoprodaji državnog paketa akcija sa kompanijom Global Ports iz Turske, stvorene su pretpostavke da turski partner preuzme upravljanje KTGT-om nakon Nove godine.

Predstavnici Vlade potpisali su sredinom novembra ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala KTGT-a sa Global Portsom. Vlada je prodala oko 42,72 miliona akcija KTGT po cijeni od 18,89 centi za dionicu ili ukupno oko 8,07 miliona eura, prenosi Mina business.

Prema odredbama ugovora, kupac će platiti kupoprodajnu cijenu i u roku od tri godine realizovati investiciona ulaganja od 13,5 miliona eura.

Global Ports je preuzeo obavezu da u periodu od pet godina nakon faze restrukturiranja realizuje dodatni investicioni program vrijedan 7,6 miliona eura i socijalni program kako je predviđeno kolektivnim ugovorom i da za njegovu i realizaciju programa podrške zaposlenima obezbijedi 6,5 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније