Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 12. 2013. 09:02 >> 09:03

SKUPŠTINA OPŠTINE

Cetinje: Odluke o privremenom finansiranju

Odbornici Skupštine prijestonice jednoglasno su na posljednjoj sjednici u 2013. usvojili predlog odluke o privremenom finansiranju potreba budžeta, zbog nemogućnosti da se usvoji budžet za iduću godinu.

 

Sekretar sekratarijata za finansije  Zoran Jovićević je kazao da je ovakav prijedlog iznuđen, s obzirom na činjenicu da su izbori održani krajem godine što je uticalo da se konačna odluka o budžetu kasnije razmatra, odnosno da je rok za izradu nacrta budžeta bio kratak.

“Ova odluka ne znači nikakakve promjene i mi nastavljamo normalno da radimo i da servisiramo sve obaveze. Imamo rok  do 31.marta 2014. da napravimo predlog budžeta Prijestonice, što ćemo i uraditi”, rekao je Jovićević.

Odbornici opozicionih partija takođe su podržali donošenje ovakve odluke, a Ivan Kusovac iz SDP-a smatra da je donošenje ovakve odluke opravdano ,dok Boban Batrićević iz Građanskog fronta naglašava da je moglo biti i drugačije.

“Odbornički klub Građanskog fronta podržava ovu odluku ,ali smatramo da su razlozi i opravdanja za nedonošenje budžeta neuvjerljivi”, rekao je Batrićević.

Odbornik Pozitivne Crne Gore Dragan Ćiro Cvetković razumije da odlaganje budžeta prijestonice i očekuje da će rad na njegovom donošenju biti konstruktivan .

 

“Očekujem odgovoran odnos prvenstveno gradonačelnika I njegovog tima prema ovom važnom dokumentu I takođe očekujem I široki konsenzus uz učešće javnosti u donošenju ove odluke”, poručio je Cvetković.

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika Ana Nikolić ponovo je izabrana na tu funkciju glasovima DPS-a. Odbornički klubovi Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore nijesu podržali izbor Ane Nikolić za zamjenicu gradonačelnika pojašnjavajući takav stav odlukom da nijesu podržali ni izbor Aleksandara Bogdanovića za gradonačelnika.

Nakon polaganja zakletve u Skupštini Nikolić se posebno zahvalila gradonačelniku Bogdanoviću na ukazanom povjerenju.

“I u narednom mandatu biću  i raditi u službi građana i gradske uprave .Takođe zajedno sa lokalnom upravom pomoći ću realizaciju svih projekata koji su u planu i koji su započeti”, poručila je Nikolić.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније