Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 12. 2013. 13:46 >> 13:46
2

OD SJUTRA

Zbogom "euro po euro"

Takse na SIM kartice, brojila i kablovski priključak od sjutra se više neće naplaćivati.

Takse su se naplaćivale na osnovu Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja, koji je usvojen krajem maja prošle godine.

Novi porezi počeli su građanima da se obračunavaju u julu, a na naplatu su stigli u avgustu prošle godine.

Zakonom je regulisano obračunavanje i plaćanje takse od jednog EUR na kartice mobilne telefonije, tarifna brojila, priključke kablovske komunikacione mreže, kao i upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima i elektroakustičnih i akustičnih uređaja.

Naplata taksi je trebalo da bude privremena, do ove godine. Izmjenama i dopunama Zakona, koje su usvojene 27. decembra, ove godine će se i dalje naplaćivati takse za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja, dok se ukidaju one na SIM kartice, brojila i kablovsku televiziju.

Vlada je bila predložila da se u ovoj godini sa sedam odsto oporezuju računi za mobilne telefone veći od pet eura, ali je povukla predlog jer nije imala podršku u Skupštini.

Vlada je prihvatila da se tog nameta odrekne i prihvati predlog poslanika Damira Šehovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji je podržao poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, da se sistemski uredi oporezivanje priređivača igara na sreću.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније