Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 01. 2014. 08:09 >> 08:09
3

KAP - STRUJA

Dmitrij Potrubač tužio Crnu Goru

Bivši finansijski direktor Kombinata aluminijuma Podgorica, ruski državljanin Dmitrij Putrubač podnio je tužbu Evropskom sudu za ljudska prava, u kojoj navodi da su njegova prava bila prekršena u vezi sa postupkom koji je pokrenut protiv njega u Crnoj Gori na osnovu sumnje za veliku krađu struje, saznaju Dnevne novine.

"Potrubača su u Podgorici nekoliko mjeseci držali sa zabranom kretanja, a bez ikakve formalne optužbe. Njemu je zabranjeno napuštanje Podgorice zbog apsurdnog sumnjičenja za krađu struje iz Evropske mreže", rekao je Potrubačev advokat, prenosi CDM.

Advokat je dodao da crnogorski zakoni zabranjuju odbrani da se žali na bilo koji akt koji izda tužilaštvo, čak iako su nesaglasni, i ne postoji vremenski rok za istragu.

Protiv Potrubača i KAP-a tužilaštvo je podnijelo krivične prijave zbog sumnje da su od 22. februara do 25. maja prisvojili 190.515 megavat-časova električne energije.

Time su, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, nanijeli štetu od 9.640.079 eura Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

Potrubač je priveden 10. jula 2013. po nalogu tužilaštva, kada je pokušao da izađe iz Crne Gore preko Graničnog prelaza Dobrakovo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније