Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 01. 2014. 14:08   >>  14:15 1

EVROPSKA CENTRALNA BANKA

Predstavljena nova novčanica od 10 eura

Evropska centralna banka (ECB) je danas predstavila novu novčanicu od 10 eura na kojoj je portret feničanske princeze i boginje Evrope, koja će se naći u opticaju krajem septembra, prenose agencije.

"Nova novčanica od 10 eura iz serije Evropa biće puštena u opticaj 23. septembra", navodi ECB, a prenosi agencija Frans pres.

Kao i novčanica od pet eura lansirana u maju, nova banknota od 10 eura biće "otpornija" na falsifikovanje, navodi ECB. Portret boginje Evrope nalaziće se na vodenom žigu i hologramu.

Banknote iz serije Evropa biće postepeno uvođene tokom nekoliko godina, a postojeće novčanice lansirane u januaru 2002. će, takođe postepeno, biti povučene iz cirkulacije.

ECB štampa papirne novčanice, dok se euro novčići kuju u svakoj od članica eurozone pojedinačno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније