Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 01. 2014. 15:07   >>  15:07 1

RADULOVIĆ POZIVA

VDT da ispita prodaju KAP-a

Potpredsjednik Skupštine, Branko Radulović pozvao je Vrhovno državno tužilaštvo da utvrdi činjenično stanje u prodaji Kombinata aluminijuma (KAP), koja je, kako je ocijenio, protivzakonita i kontrolisana.

Radulović, koji je i poslanik Demokratskog fronta (DF), kazao je da su predstavnici kompanije TLM iz Šibenika bili najviše zainteresovani za KAP i da je mislio da će se javiti na tender za prodaju njegove imovine.

On je na konferenciji za novinare saopštio da mu se prije desetak dana javio predstavnik te kompanije i da mu je, na pitanje zašto se nije javio na tender, odgovorio da su mu advokatska kancelarija i savjetnici saopštili da se bespredmetno javljati na takvu rasprodaju u kojoj ne postoji država.

"Drugi razlog koji mi je naveo bio je da je dobio jasan „savjet“ da se ne miješa u već dogovorene stvari. Šokirao sam se, stidio sam se Crne Gore što prave strateške investitore zaustavljamo, što je država zatočena, što nema institucija i što nema odgovorne vlasti", rekao je Radulović.

On je pozvao vrhovnog državnog tužioca da kontaktira predstavnike šibeničke kompanije i ostale i da utvrdi činjenično stanje zbog čega je proces bio protivzakonit i zašto je bio kontrolisan.

Radulović je naveo da je posjetio najbolje kombinate i prerađivače u regionu, da ih je doveo u Crnu Goru i upoznao sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem.

"Očekivao sam da će se javiti na tender. Ima li što gore u svijetu nego da strateški investitor kaže da je upozoren da se ne miješa?", pitao je Radulović. On je poručio da se neće zaustaviti dok se ove stvari ne dovedu do kraja.

"Mogu samo fizički da me maknu. Ono što ima u najbližem okruženju primijeniće se u Crnoj Gori", kazao je Radulović.

On je ocijenio da je prodaja KAP-a najveća obmana do sada u naučnom, tehnološkom, razvojnom, ekološkom, finansijskom, zakonskom i proceduralnom segmentu.

"Premijer Mlo Đukanović je kriv za sve. On je napravio veliko zlo Crnoj Gori, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko mjeseci je najveća obmana. Bilo je strašnih obmana koje su do sada koštale Crnu Goru preko dvije milijarde eura", naveo je Radulović.

Vlasnik nikšićkog Uniproma, Veselin Pejović, pozvao je ranije Radulovića da sam izabere revizorsku kuću koja će ispitati način na koji je on stekao novac.

 Radulović je na pitanje da li će to učiniti, odgovorio da on Pejovića nikada nije pomenuo niti sreo.

"Ja njega nijesam sreo ni na naučnim skupovima. Prema nekim mojim saznanjima on se bavio prodajom i preprodajom salate. I onda se pitam da li čovjek koji se bavio trgovinom salate i bio kondukter, kao što su mi rekli, i ima neku malu livnicu, može da se bavi ukupnim razvojem aluminijumske industrije ili je to nešto drugo", saopštio je Radulović.

Uniprom je za kupovinu KAP-a ponudio 28,5 miliona eura. "Ako neko od salate ili od nečega drugo zaradi 30 miliona eura, je li normalna stvar da se to iskontroliše? Time će se baviti skupštinski odbori za ekonomiju i bezbjednost i inicirati saslušanja", saopštio je Radulović.

On je upozorio stečajnog upravnika i sudiju, Veselina Perišića i Dragana Rakočevića, da ne potpisuju nijedan ugovor u vezi KAP-a.

"Bez nezavisnih institucija i odgovorne vlasti nema ni realne ekonomije ni aluminijumske industrije. Ona mora da bude cjelovita", zaključio je Radulović.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније