Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 01. 2014. 18:06 >> 20:00
2

IVANOVIĆ INICIRAO

Počeli razgovori sa još dva fonda

Razvoj crnogorske poljoprivrede, osim Abu Dabi fonda, mogla bi u narednom periodu podržati još dva, sa kojima je razgovore inicirao ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović.

Ivanović je kazao da je inicirao razgovore sa dva fonda u cilju dobijanja dodatnih sredstava za razvoj poljoprivrede.

On nije saopštio o kojim se fondovima radi jer su razgovori tek počeli.

„To je nešto što se saopštava na samom kraju, kada se dogovori saradnja“, rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je za dobijanje novca iz Abu Dabi fonda do sada završeno i predato pet fizibiliti studija, koje se sada analiziraju. Rade se dvije, a inicirana je izrada još tri studije kako bi se dobio novi paket od pet studija.

Kredit od 50 miliona dolara, koji je Abu Dhabi Fund for Development odobrio Crnoj Gori, namijenjen je većim poljoprivrednim proizvođačima koji treba da dostave fizibiliti studije i planove kako bi počela procedura povlačenja novca.

Ivanović je kazao da je u kontaktu sa predstavnicima Abu Dabi fonda i insistira da dođu u Crnu Goru i uvjere se da su projekti onakvi kako je iskazano u fizibiliti studijama, ali će ocjena na kraju biti njihova.

„To je novac koji jeste na raspolaganju ali za održive projekte. Ukoliko projekti prođu testove i kontrolu na licu mjesta oni će dobiti finansijsku podršku što će meni biti veoma drago iz razloga što se vraćamo na priču o povećanju radnih mjesta, bržem razvoju, povećanju poljoprivredne proizvodnje, jer bez toga nema napretka“, poručio je Ivanović.



Kristina Pavićević, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније