Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina-biznis ]

27. 01. 2014. 12:02 >> 13:22

ZA CRNU GORU

Deset miliona za stambene kredite

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbjediće kredit od deset miliona EUR Societe Generale Montenegro banci za finansiranje dugoročnih stambenih kredita građanima u Crnoj Gori.

Iz EBRD-a je saopšteno da će se sredstva koristiti za kreditiranje stanovništva u vrijeme kada je pristup finansijama ograničen, a kontinuirano kreditiranje važno za oporavak domaćeg tržišta stambenih kredita.

Šef kancelarije EBRD-a u Podgorici, Đulio Moreno, rekao je da taj ugovor ima veoma važnu svrhu.

“Ugovor prosječnom građaninu ili porodici u Crnoj Gori olakšava pristup stambenim kreditima, ali i podržava oporavak stambenog tržišta i srodnih industrija", kazao je Moreno.

On je dodao da su nove kreditne aktivnosti u Crnoj Gori posebno važne tokom ekonomskog oporavka, kako bi se zemlja vratila na put stabilnog i održivog rasta.

U Societe Generale Montenegro banci su, kako je navela njen direktor Branka Pavlović, veoma zadovoljni nastavkom saradnje sa EBRD-om.

“Poslije prethodnih uspješnih projekata u podršci malim i srednjim preduzećima (MSP), odlučili smo da proširimo obaveze prema crnogorskim građanima u njihovom pristupu vlasništvu nad nekretninama", saopštila je Pavlović.

Ona je kazala da banka tim projektom učestvuje u oporavku privrede, posebno u sektoru nekretnina.

Kredit EBRD biće obezbijeđen iz Finansijskog okvira za zapadni Balkan i Hrvatsku. Njegov cilj je poboljšanje finansijskog posredovanja i podrške bankama i nebankarskim finansijskim institucijama, u obezbjeđivanju sredstava privatnom sektoru, uključujući i podršku finansiranju stambenih kredita.

Iz EBRD je saopšteno da je podrška razvoju kvalitetnog i pristupačnog sektora stambenih nekretnina jedan od ciljeva Strategije te finansijske institucije za Crnu Goru.

Od početka poslovanja u Crnoj Gori EBRD je opredijelila skoro 400 miliona EUR kroz 40-ak projekata, generišući na taj način više od 800 miliona EUR investicija u zemlji. EBRD investicije pokrivaju čitav spektar crnogorske ekonomije.

Societe Generale Montenegro je podružnica istoimene francuske bankarske grupe i treća je po veličini komercijalna banka u zemlji, po osnovu ukupne aktive, sa mrežom od 20 filijala. EBRD je banci u Crnoj Gori ranije uspješno obezbijedila dva kredita. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније