Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2014. 12:14 >> 12:14

RASTODER UZDRŽAN

Odbor nije izabrao člana Senata DRI

Administrativni odbor na današnjoj sjednici nije izabrao petog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI) jer nijedan od kadnidata nije dobio potrebnu većinu od sedam glasova.

U prvom krugu glasanja šest poslanika opozicije podržalo je kandidata Zariju Pejovića, bivšeg poslanika Pokreta za promjena, dok je isti broj glasova predstavnika Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke, dobio Radule Žurić.

Član Odbora iz Socijaldemokratske partije  Rifat Rastoder u prvom krugu je glasao za Žarka Đurišića, dok je u drugom krugu, kada se biralo između Pejovića i Žurića koji su ponovo imali po šest glasova, bio uzdržan.

Prije početka glasanja Rastoder je kazao da nema razlog za negativan stav prema bilo kom od kandidata.

"Pošto sam inicirao konsultacije sa klubovima gdje nije bilo usaglašenog stava ostajem pri ranijem stavu", kazao je Rastoder, navodeći da je to morao da saopšti, jer dio javnosti ima određena očekivanja.

Odbor i prošle godine nije uspio da izabere petog člana Senata DRI-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније