Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 03. 2013. 09:04 >> 08:59

TRAŽE NAKNADU

MANS tuži EPCG i RAE

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora tužiće Regulatornu agenciju za energetiku i Elektroprivredu radi naknade štete koju je pretrpjela primjenom odluke kojom je odobren veći regulatorno dozvoljeni prihod, a koju je Upravni sud proglasio nezakonitom.

 

Upravni sud poništio je odluku RAE iz decembra 2011. prema kojoj su cijene struje porasle 6,8 odsto.

,,Tom tužbom želimo da saznamo da li su sudovi saglasni sa stavom RAE da nezakonite odluke ne mogu proizvoditi pravne posljedice, odnosno da li se nezakonito stečena dobit može zadržati", rekao je za Dan punomoćnik MANS-a, Veselin Radulović.

Iz RAE su ranije kazali da će poštovati odluku Upravnog suda, ali da ona ne proizvodi pravne posljedice.

Radulović je dodao da će tužba dati i odgovor na pitanje da li je u pravu predsjednik Upravnog suda koji je poručio da pravne posljedice nezakonite odluke moraju biti takve kao da odluka nije ni donesena.

On je kazao da članovi RAE smatraju da za njih zakoni i presude ne važe, kao i da su odlučni da nastave zloupotrebu službenog položaja na štetu građana.

,,Poručujemo članovima RAE, sudijama čiji rad oni otvoreno ponižavaju, ali i državnim tužiocima koji su njihovi saučesnici, da su sve posljedice koje je proizvela nezakonita odluka takođe nezakonite", rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније