Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2014. 15:24 >> 21:31

ŽUGIĆ U ISTANBULU

Turci bi da ulažu u Crnu Goru

Značajan prostor za dodatno unaprjeđenje ekonomske saradnje Crne Gore i Turske postoji, ne samo u kada je rijče o tržištu kapitala, već i u drugim oblastima, saglasni su ministar finansija Radoje Žugić i predsjednikom Istanbulske berze Ibrahim Turhan.

Delegacija Crne Gore, na čelu sa Žugićem, od 4. do 6. februara boravi u posjeti Turskoj, gdje su posjetili Istanbulsku berzu, koja je odnedavno suvlasnik Montenegro berze.

"Ministar finansija, predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti i direktor Montenegroberze su, pred velikim brojem turskih investitora, prezentovali mogućnosti ulaganja u Crnu Goru u oblasti finansijskog tržišta, zatim u monetarnoj sferi, bankarskom sektoru, te u sektorima saobraćaja, infrastrukture, turizma i energetike", saopšteno je iz Ministartsva finansija.

Navedeno je da je naša delegacija je predstavila pogodnosti ulaganja u Crnu Goru, polazeći od postojećeg stanja i perspektiva crnogorske ekonomije. Izražena su zajednička očekivanja da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i obogatiti novim sadržajima.

Delegacija na čelu sa Žugićem sastala se i sa predstavnicima turske kompanije Gulsan koja je, zajedno sa turskom kompanijom Dogus, dostavila ponudu za izgradnju prioritetne dionice Smokovac-Mateševo autoputa Bar-Boljare, a koja je na tenderu bila drugorangirana.

"Diskutovalo se o infrastrukturnim projektima, odnosno obilaznicama oko primorskih gradova Herceg Novi, Budva i Bar na trasi i nivou brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja", piše u saopštenju.



Predstavnici kompanije Gulsan, kako je navedeno, potvrdili su snažno interesovanje za investiranje u Crnoj Gori i istakli da je obezbijeđena puna podrška i autorizacija za usaglašavanje finansijskog aranžmana od AFII fonda sa sjedištem u Singapuru, čiji ponuđeni model uključuje formiranje kompanije posebne namjene i valorizaciju imovine i resursa koje će biti založeni na nju, a ne zahtijeva izdavanje suverenih garancija, odnosno ne dovodi do povećanja javnog duga.

"Na sastanku je dogovoren nastavak aktivnosti kako bi, prilikom predstojećeg dolaska predstavnika Gulsan kompanije i AFII fonda u Crnu Goru, bio usaglašen model saradnje", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније