Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 02. 2014. 08:18 >> 08:51
2

REKLAMACIJE

Na račune za struju 3.000 pritužbi

Decembarski račun za električnu energiju u januaru reklamiralo je 3.000 domaćinstava, od čega je samo trećina njih prihvaćena, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore EPCG.

"Decembarski račun za električnu energiju u januaru reklamiralo je 3.000 domaćinstava, što je nešto manje od jedan odsto ukupnog broja potrošača iz te kategorije. Od toga 904 reklamacije odnosile su se na obračun većeg utroška od stvarnog i u tim slučajevima je izvršena korekcija fakture kažu u EPCG", kazali su Pobjedi iz EPCG.

Prosječan decembarski račun za struju za domaćinstva iznosio je 45 eura i u poređenju sa istim od prošle godine bio je manji.

Zbog decembarskih računa Socijalistička narodna partija pokrenula inicijativu o saslušanju ministra ekonomije Vladimira Kavarića i direktora Elektroprivrede Srđana Kovačevića.

Demokrastka partija socijalista DPS, kako je saopšteno Pobjedi, neće podržati tu inicijativu, Socijaldemokratska partija SDP će odluku o tome donijeti nakon što se upozna sa izvještajem nadležnih o uzroku uvećanja decembarskih računa, dok će Demokratski front i Pozitivna dati podršku SNP-ovoj inicijativi.

Poslanik DSP-a Zoran Vukčević rekao je da inicijativa neće dobiti podršku te partije na sjednici Odbora za ekonomiju, koja je zakazana za utorak, 11. februara.

"Mislim da je u Skupštini počelo to pomodarstvo da svako malo neko podnosi inicijative za neko saslušanje, pa parlament, čini mi se, dobija neke obrise koji njoj ne pripadaju. Mislim da treba sačekati da nadležne institucije daju svoje objašnjenje zašto su računibili visoki“, kazao je Vukčević za Pobjedu.

Podrška SDP-a, po riječima poslanika Damira Šehovića, zavisiće od izvještaja Ministarstva ekonomije i Elektroprivrede o razlozima uvećanja decembarskih računa.

"To će biti jedan od elemenata koji nam može pomoći ne samo da steknemo jasniju sliku o toj problematici, nego i da procijenimo da li treba Odbor da se bavi tim pitanjem", objasnio je Šehović za Pobjedu. SNP-ovu inicijativu, prema najavama, za sada će podržati članovi Odbora iz Demokratskog fronta i Pozitivne.

"Naravno da to podržavamo, a zatražili smo i da se preispita privatizacija Prve banke“, saopštio je Pobjedi Milutin Đukanović iz DF-a.

Iz Elektroprivrede su saopštili da su skupštinskom odboru proslijedili izvještaj o visokim decembarskim računima, dok u Ministarstvu ekonomije tvrde da od odbora nijesu dobijali nikakav zahtjev za objašnjenjima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније