Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 03. 2013. 20:22   >>  02. 03. 2013. 10:36 1

REAGOVANJE

SDP: Kavarić se ponaša kao predstavnik CEAC-a

Cijeloj javnosti je jasno - da je bilo do SDP-a, CEAC nikada ne bi ni provirio u KAP što bi značilo nekoliko stotina miliona eura više za državu Crnu Goru, a manje za katastrofalnu štetu Crne Gore zvanu strateški investitor u liku CEAC-a, navodi se u reagovanju Socijaldemokratske partije povodom izjave ministra Vladimira Kavarića da prijedlog SDP o uvođenju programiranog stečaja u KAP, predviđa da vlasnici fabrike i dalje budu CEAC i En plus grupa.

„Pošto godinu dana nije ispunio ni zarez od Zaključaka Skupštine Crne Gore koje je Vlada Igora Lukšića u cjelini prihvatila, ministar predlaže da sa 51 milion € kupimo akcije  koje su odavno trebale da budu naše kao i sakrivene i fiktivne dugove koje je CEAC napravio, uz očigledno njegovu prećutnu saglasnost, jer je upravo on onemogućio reviziju poslovanja KAP-a, koju je takođe bio dužan da sprovede“, navodi se u saopštenju koje potpisuje šef medijskog pula SDP-a Mirko Stanić.

Uz, to, navode iz te partije, uz tri četvrtine radnika koje je CEAC već poslao na ulicu, još 700 radnika će ostati bez posla.

„Umjesto "spasa" koji nam ministar nudi, neka nam kaže od koga bi se ovi silni milioni uzeli i dali CEAC-u, da li od penzionera, zdravstvenih radnika, prosvjetara, ili od svih nas građana zajedno“.

Ministar Kavarić je, kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu RTCG, već ušao u istoriju kao ministar koji je samo u posljednjih godinu dana uspio, isključivo svojom krivicom, da potroši 85 miliona eura novca naših građana. „Ali mu to nimalo nije zasmetalo da i pored toga predloži bankrot države za račun prevarnog CEAC-a, kojeg je prije godinu dana bio obavezan da “isprati” iz Crne Gore“.

„Zato nam svojim postupcima daje za pravo da konstatujemo da se nas ministar na žalost ponaša kao predstavnik CEAC-a, a ne Vlade i građana Crne Gore“, zaključuje se u reagovanju SDP-a. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније