Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2014. 15:35   >>  15:36 1

MUGOŠA IZ BEČA

PG otplaćuje kredite bez kašnjenja

Glavni grad je jedna od rijetkih, ako ne i jedina lokalna samouprava u Crnoj Gori koja kredite koristi isključivo za realizaciju infrastrukturnih projekata, a kreditne obaveze otplaćuje bez kašnjenja, kazao je gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša.

 

On je učestvovao na trodnevnom Simpozijumu gradonačelnika gradova Jugoistočne Evrope, koji je u organizaciji Instituta Svjetske banke održan u Beču, a imao je izlaganje tokom panel diskusije na temu finansiranja lokalne samouprave.

Mugoša je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao da Glavni grad u realizaciji projekata od interesa za građane ima izuzetnu saradnju sa Evropskom komisijom, Evropskom investicionom bankom i posebno sa Svjetskom bankom,.

„Predstavnici Svjetske banke su ponovili da su raspolaganju svim lokalnim samoupravama za kreditiranje infrastrukturnih projekata“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Mugoša je govorio i o najvažnijim infrastrukturnim projektima u Podgorici, čija realizacija je u toku, posebno ističući raspisani međunarodni tender za izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, čija je ukupna vrijednost, kako je naveo, oko 60 miliona eura. 

On je predstavio projekte zaokruživanja sistema vodosnadbijevanja grada i izgradnje uređaja za tretman ocjednih voda čija realizacija počinje u okviru gradske deponije.

"Govoreći o prostornom planiranju i upravljanju zemljišnim resursima, gradonačelnik je učesnicima simpozijuma predstavio i Prostorno-urbanistički plan Podgorice koji Skupština Glavnog grada treba da usvoji na zasijedanju 25. februara“, navodi se u saopštenju.

Na trodnevnom Simpozijumu gradonačelnika gradova Jugoistočne Evrope prisustvovali je oko 100 predstavnika centralnih i lokalnih vlasti iz sedam zemalja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније