Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2014. 18:34   >>  18:36

VLADA, EPCG i A2A

Do drugog bloka u skraćenom roku

Predstavnici crnogorske Vlade, EPCG i italijanske kompanije A2A postiglu su visok stepen saglasnosti po pitanju stava Vlade da se drugi blok TE Pljevlja realizuje po modelu koji skraćuje rokove i maksimizira performanse projekta, saopšteno je iz Ministrastva ekonomije.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i ministar finansija Radoje Žugić održali su danas sastanak sa predstavnicima EPCG i italijanske kompanije A2A.

"Na sastanku je razgovarano o implementaciji člana 12 Zakona o budžetu koji se tiče dokapitalizacije EPCG, a kojim je predviđeno da se dug EPCG konvertuje u akcijski kapital države Crne Gore, i konkretnim aktivnostima koje bi trebalo realizovati u svrhu implemtacije tog člana", saopšteno je nakon sastanka.

Tema sastanka bio je drugi blok TE Pljevlja i budući red poteza.

"Ostvaren je visok stepen saglasnosti po pitanju stava Vlade, a to je da se projekat realizuje po modelu koji skraćuje rokove za njegovu realizaciju i maksimizira performanse projekta", saopšteno  je iz Ministarstva ekonomije.

Predstavnici Vlade i italijanske kompanije razgovarali su o pitanju dugoročne cijene po kojoj bi EPCG obezbjeđivala napajanje KAP-a električnom energijom u narednom periodu.

"Razgovarano je i o mogućnostima EPCG u dijelu izgradnje HE na Morači i Komarnici i dogovoreno da italijanski partneri što prije dostave svoj stav o mogućim planovima vezanim za nastavak projekata", poručuju iz Ministrastva ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније