Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 01. 2013. 22:26 >> 10:29

Krizni porez prošao u Parlamentu

Na 480 eura plate- 15 odsto poreza

Prijedlog zakona o dopunama poreza na dohodak fizičkih lica podržala su 43 poslanika, dok je 31 glasao protiv.

Skupština je večeras glasovima vladajuće koalicije usvojila krizni porez koji će značiti dodatni namet na plate veće od 479 eura. Iznos preko toga biće oporezivan po stopi od 15 odsto.

 Podsjećamo da su prethodno poslanici Demokratske partije socijalista DPS Zoran Jelić i Socijaldemokratske partije SDP Damir Šehović predložili na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet da se oporezuju zarade iznad 720 eura bruto, odnosno 479 eura neto i primijeni poreska stopa od 15 odsto na iznose iznad tog nivoa.

Plate do 479 eura u neto iznosu biće oporezovane kao i do sad po stopi od devet odsto.

On očekuje da radna grupa, koja uključuje i predstavnike opozicije, 1. marta do kada je rok za dostavljanje izvještaja, izađe sa novim zakonom koji bi bio zasnovan na progresivnom oporezivanju dohotka.

„Nema ništa prirodnije da bogatiji plate nešto više od onih koji to nijesu", poručio je Šehović.

Iz opozicije su pitali zašto prije izbora nije saopšteno da će se smanjiti plate i penzije, a ne da će se otvoriti 40 hiljada novih radnih mjesta.

Poslanik socijalističke narodne partije SNP Aleksandar Damjanović, smatra da nije dobro što se izbjegava dodatno oporezivanje visokih zarada, s obzirom na to da se predloženi novi način uvođenje dodatnih poreza i dalje odnosi na ispodprosječne plate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније