Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2014. 17:26 >> 17:28

ZA ADMINISTRACIJU

SB najavljuje povoljne pozajmice

Svjetska banka će pod izuzetno povoljnim uslovima, obezbjediti Crnoj Gori sredstva za jačanje administrativnih, kadrovskih i informacionih kapaciteta crnogorske administracije.

To je saopšteno nakon sastanka ministra finansija Radoja Žugića sa šeficom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i BIH Anabel Abreu.

Na sastanku je bilo riječi o podršci koju Svjetska banka planira da pruži Crnoj Gori, a koja će biti usmjerena na jačanje administrativnih, kadrovskih i informacionih kapaciteta crnogorske administracije, posebno onog dijela administracije koji ima kontrolnu, odnosno naplatnu funkciju.

„Svjetska banka će, u cilju realizacije ovih projekata, obezbijediti sredstava pod izuzetno povoljnim uslovima“, saopšteno je iz Ministrastva finansija.

Žugić se zahvalio na podršci koju Svjetska banka, i na ovaj način, pruža Crnoj Gori, ističući da je ovakav model saradnje kompatibilan sa planovima Vlade Crne Gore, koja je institucionalno i kadrovsko jačanje postavila kao jedan od prioritetnih ciljeva.

„Sagovornici su istakli da će predstojeći godišnji sastanci Svjetske banke i MMF-a u Vašingtonu biti prilika za dalje razgovore i intenziviranje saradnje u cilju što brže realizacije dogovorenog projekta unapređenja kapaciteta crnogorske administracije“, saopšteno je iz Ministrastva finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније