Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 03. 2013. 18:55   >>  18:49 2

REAGOVANJE

Fond rada: Isplaćivali bez selekcije i diskriminacije

Direktor Fonda Rada Kemal Đečević reagovao je povodom teksta ,, Kad se glasa ne fali ni para ni zloupotreba” objavljenog u Danu.

 

Objavljeni  spisak o izvršenim isplatama  otpremnina od strane Fonda rada pod oznakom “EKSKLUZIVNO”, nije, kako se u tekstu navodi, rezultat rada Istraživačkog centra niti studije “MANS”-a, već se radi o podacima, koje je Fond rada u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu  informacijama dostavio toj NVO, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao direktor Fonda Kemal Đečević.

U saopštenju se navodi da se spisak  od 4.207 lica, odnosi na lica čiji su zahtjevi za isplatu potraživanja kod Fonda rada riješeni u redovnoj proceduri tokom 2011 i početkom 2012.godine.

,,Isplatu po pravosnažnim rješenjima Fond vrši u kontinuitetu, u zavisnosti od priliva opredijeljenih budžetskih sredstva, a što potrvđuju I podaci sa obajvljenog spiska, iz kojih se vidi da je  ¼ rješenja isplaćena do maja mjeseca 2012.“, navodi se u saopštenju.

,,Preostali dio, od 3.115  pravosnažnih rješenja, donijetih u periodu od jula 2011 do jula 2012.godine, isplaćen je emisijom obveznica  bez ikakve  selekcije i diskriminacije“, kaže Đečević u saopštenju.  

Kako se navodi, od osnivanja Fonda rada pa zaključno sa 11.januarom 2011.godine, kada je istekao rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potraživanja kod Fonda rada za lica kojima je do 23.avgusta 2008. prestao radni odnos usljed stečaja I tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena, podnijeto je ukupno 21.351 zahtjev od čega je ukupno riješeno 10.826 zahtjeva.

Dan  je u  jutrošnjem Specijalnom dodatku objavio  spisak od 4. 207 lica za koja tvrdi da im je Vlada neposredno pred oktobarske parlamentarne izbore isplatila otpremnine. Dan piše da im je isplaćena otpremnina u iznosu od 1.926 eura.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније