Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 03. 2014. 14:21 >> 15:14
3

NOVI PERFORMANS

''Sedam metara neistina o Ministarstvu''

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo je sve premije u oblasti stočarstva, što se do sada nije dogodilo u Crnoj Gori, kazao je danas ministar poljoprivrede Petar Ivanović.

 

Kazao je da su juče isplaćene sve premije u stočarstvu, a da je, u Beranama, ukupno isplaćeno 164 hiljade eura za 8,96 hiljada grla i 579 vlasnika.

“Namjerno pravim dramsku pauzu da bi mogli sada ovdje da isiječete prilog i da se fokusirate na Berane. A za one koji hoće da budu objektivni, želim da kažem da smo isto to uradili i u opštinama Bar, Ulcinj, Budva, Kotor, Herceg Novi, Tivat, Podgorica, Danilovgrad, Cetinje, Nikšić, Plužine, Šavnik, Rožaje, Andrijevica Plav Bijelo Polje, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja i Žabljak”, kazao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Kako prenosi Mina business, Ivanović je rekao i da na današnji dan nemaju nikakvih dugovanja prema stočarima.

Ministar je, potom, raširio serijal tekstova od, kako je kazao, sedam metara, koji su objavljivani tokom posljednja tri mjeseca i u kojima su izrečene “neistine na račun rada Ministarstva”.

“Poljoprivredni proizvođači, ne možemo na ovaj način da sarađujemo, ako imamo kao posrednika nekoga ko prenosi neistine”, poručo je Ivanović.

On je dodao da, što se tiče pisanja dvije medijske kuće, njegove računice pokazuju da najmanje dva puta može da se opaše stadion Budućnosti tekstovima oko afera o kojima su pisali, a kada su one demantovane “nijednog jedinog slova”.

Ministarstvo, kako je rekao, ostaje otvoreno da odgovori na sva interesovanja medija.

“Željni smo da vidimo naslove koji su fokusirani na probleme kako povećati broj radnih mjesta i proizvodnju, kako smanjiti uvoz hrane, kako povećati izvoz iz Crne Gore, a ne da se lažno podmeću podaci iz prethodnih godina, da se rovari po privatnosti i saopštavaju neistine”, poručio je Ivanović.

On je, kako je rekao, u znak sedam metara tekstova koje su jedne dnevne novine uspjele da napišu o aktivnostima Ministarstva, njihovim predstavnicima namijenio “jedno perce” zbog toga što su njihove riječi i djela, kako je kazao, mnogo lakša nego to perce.

Na pitanje novinara koliko ima zaposlenih u poljoprivredi, Ivanović je rekao da je ta brojka u prošloj godini iznosila 1,08 hiljada.

“Spreman sam da svako pojedinačno radno mjesto dokažem. Računali smo radna mjesta koja spadaju u domen aktivnosti Ministartva po budžetskim pozicijama koje pokrivamo”, naveo je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније