Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 03. 2014. 14:34   >>  14:37 1

NAJVIŠI NIVO

Rekordna vrijednost eura u odnosu na dolar

Euro je danas, uoči odluke Evropske centralne banke (ECB) da više ne smanjuje kamatne stope, dostigao najvišu vrijednost prema američkom dolaru u posljednje dvije i po godine.

Euro je u petak koštao 1,3917 dolara, čime je dostigao najviši nivo od oktobra 2011. godine, kada je jedan euro vrijedio 1,4170 dolara.

Vrijednost eura stabilno raste od ljeta 2012. godine, kada je predsjednik ECB Mario Dragi rekao da će učiniti "šta god bude potrebno" da spase euro od krize.

Uz manji broj trgovaca koji su smatrali da je moguć slom Evropske monetarne unije, euro je jačao iako je privreda u 18 zemalja eurozone zaostajala za privredom SAD.

ECB se u četvrtak, usljed poboljšanja privrednih okolnosti, opredijelila protiv davanja daljih stimulacija za eurozonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније