Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 03. 2014. 16:51 >> 19:52
5

ĐUKANOVIĆ U MONAKU

Puna otvorenost za strane investicije

Crna Gora posvećena jačanju saradnje sa malim, uspješnim zemljama, sa kojima želi da razmjenjuje iskustva i znanja, posebno u onim oblastima gdje postoje komparativne prednosti, saopštio je premijer Milo Đukanović tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Monaka Mišelom Rožeom.

"Sagovornici su se takođe saglasili da dobru osnovu za produbljenje sveukupne saradnje predstavlja i okvirni ugovor potpisan između dvije Vlade u junu 2013. i ugovori o saradnji u domenu održivog razvoja", saopšteno je iz Vlade.   

Đukanović je istakao da je Crna Gora posvećena jačanju saradnje sa malim, uspješnim zemljama, sa kojima želi da razmjenjuje iskustva i znanja, posebno u onim oblastima gdje postoje komparativne prednosti.

U cilju dinamiziranja odnosa između dvije zemje, naglasio je punu otvorenost Crne Gore za privlačenje stranih investicija, s obzirom na to da naša zemlja postaje jedna od najznačajnijih razvojnih destinacija u regionu.

Đukanović je upoznao domaćina sa ostvarenim napretkom Crne Gore na planu evropskih i evroatlantskih integracija.



Predsjednik Vlade Monaka, ocijenio da je Crna Gora ostvarila zavidne rezultate na političkom i ekonomskom planu nakon obnove nezavisnosti i prenio spremnost za snaženje saradnje u oblastima turizma, kulture, nauke, zaštite životne sredine, očuvanja morske kulturne baštine i zaštite biodiverziteta, kao i na saradnju u okviru međunarodnih organizacija.

Đukanović i Rože otvorili su danas u Monaku, investicionu konferenciju pod nazivom "Crna Gora–investicije, projekti, mogućnosti". Konferencija je održana na prestižnoj lokaciji u Jahting klubu Monaka i na kojoj je predstavljen investicioni ambijent i turistički potencijali Crne Gore, kao i realizovani i planirani projekti.

"Konferenciji su pisustvovali renomirani investitori iz domena turizma, nekretnina, bankarstva, finansija, energetike i građevinskog sektora i predstavnici političkog, kulturnog života i diplomatskog kora Monaka", saopšteno je iz Vlade. 

Na prezentaciji su uzeli učešća ministar Gvozdenović i izvršni direktori kompanija Portonovi, Porto Montenegro i Luštica Development.

Mila Vuković, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније