Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 03. 2014. 18:11 >> 18:14

55 NEPRAVILNOSTI

Kažnjeni zbog nelegalne prodaje cigareta

U toku protekle sedmice, tržišni inspektori su, uz asistenciju policije, izvršili 505 pregleda, u kojima je utvđeno 55 nepravilnosti, koje su se odnosile na neposjedovanje dokaza o nabavci za duvanske proizvode, saopšteno je Ministarstva finansija.

"U svih 55 slučajeva, oduzeta je roba, čija je ukupna vrijednost 7.206 eura. Inspektori su podnijeli 25 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je za jedan slučaj izdat prekršajni nalog. Najveći broj nepravilnosti je, prema evidenciji inspekcijskih organa, zabilježen u Podgorici", saopšteno je iz Ministarstva.

Danas je u Ministarstvu finansija održan treći sastanak Radnog tima za suzbijanje sive ekonomije na tržištu duvanskih proizvoda, koga sačinjavaju predstavnici Agencije za duvan, Poreske uprave, Uprave carina, Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije, a koji je formiran  na inicijativu članova Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Glavna tema sastanka odnosila se na rezultate sprovedenih aktivnosti pojačanog nadzora nad prometom duvanskih proizvoda, koje su, u skladu sa dogovorom sa prethodnog sastanka ovog Tima, bile intenzivirane u prethodnoj sedmici.

"Na današnjem sastanku je ocijenjeno da je akcija dala dobre rezultate i poručeno da će se nastaviti sa sprovođenjem dodatnih mjera u budućem periodu, kako bi se eliminisale evidentirane nepravilnosti na tržištu duvanskih proizvoda", poručuju iz Ministarstva finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније