Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 03. 2013. 18:51 >> 18:44

USAGLAŠENO

ŽPCG: Utvrdili plate poslovodstva

Izmjenom Statuta Željezničkog prevoza Crne Gore, utvrđene su zarade predsjednika Odbora direktora (u visini jedne prosječne zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini) i članova Odbora (u visini 0,5 prosječnih zarada u Crnoj Gori u prethodnoj godini), čime je Statut ŽPCG usaglašen sa zaključcima Vlade od 27. decembra prošle godine koji se odnose na deprofesionalizaciju predsjednika odbora direktora i naknade članovima odbora direktora društava kojima je država većinski vlasnik.

To je saopšteno nakon sjednice Skupštine akcionara ŽPCG, a u tom preduzeću održan je i sastanak Odbora direktora, na kojem su usvojene odluke o utvrđivanju zarada izvršnog menadžmenta Društva.

Zarada izvršnog direktora Društva iznosi dvije prosječne zarade u Crnoj Gori u 2012. godini, direktorima sektora, internom revizoru i sekretaru zarada je 1,7 prosječnih zarada, a ostalim članovima menadžmenta i zapošljenima od posebnog značaja za rad i poslovanje Društva od 1,4 do 1,3 prosječnih zarada u Crnoj Gori u prethodnoj godini, saopšteno je iz ŽPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније