Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2013. 11:13 >> 11:13

Ekonomija

Lazović: Stečaj u KAP-u pitanje vremena

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović rekao je, gostujući na TVCG, da je samo pitanje vremena kad će neko od povjerilaca pokrenuti proceduru stečaja u KAP-u.

"Više nemamo prostora za bilo kakva iščekivanja. U ovom momentu KAP ima oko 600 sporova i samo je pitanje vremena kad će neko od tih povjerilaca i mimo naše volje pokrenuti proceduru stečaja. Nažlaost svaka priča o potencijalnim novim partnerima je opterećena ovom situacijom u KAP – u i nečim što su zahtjevi koje mi ne možemo lako prihvatiti" – rekao je Lazović gostujući u emisiji „U centar“ TVCG.

On je istakao da Vlada ozbiljno razmatra o ukidanju ugovora sa CEAC-om i da ukoliko ta opcije ne uspije sijedi uvođenje stečaja u narednim sedmicama.

"KAP troši električnu energiju, pravi određene dugove i mi tome moramo stati na kraj. Rješenja će biti i ne govorimo više o godinama i mjesecima nego o nedeljama. Na nivou Vldainih timova ozbiljno razmatramo ovih dana da idemo u pravcu raskidanja  ugovora sa Centralno evropskom aluminijumskom kompanijom (CEAC) na fonu skupštinskih zaključaka i traženje nekih rješenja u pravcu optimizacije. Ukoliko to ne možemo uraditi jedina opcija koja nam preostaje je stečaj, ali ne stečaj u gašenju proizvodnje već ćemo pokušati da u stečaju održimo proizvodnju i vodimo računa i o uposlenosti radnika i o socijalnom programu" – rekao je Lazović.

Potpredsjednik Vlade je naglasio da je prvi uslov koji svaki potencijalni partner postavlja cijena električne energije dok je drugi onaj koji se tiče dugovanja i da je to glavni problem kada su u pitanju potencijalni investitori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније