Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 04. 2014. 12:13 >> 12:13
2

PRIPREME PRI KRAJU

Uskoro Zirat banka

Pripreme za otvaranje poslovnice Zirat banke u Podgorici su pri kraju, a otpočeli su i razgovori o pronalaženju najpogodnije lokacije za smještaj turskog kulturnog centra u glavnom gradu Crne Gore, saopštenoje na sastanku državnog sekretara za politička pitanja ambasadora Vladimira Radulovića i zamjenika podsekretara za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Turske Murata Salima Esenlija.

"Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i razmotrili modalitete daljeg inteniziviranja izuzetno sadržajne i dinamične bilateralne saradnje u svim oblastima, sa naglaskom na ekonomiju, investicije, finansije i kulturu", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Takođe, navodi se da su obje strane zadovoljne što su pri kraju pripreme za otvaranje poslovnice Zirat banke u Podgorici, a i da su otpočeli razgovori o pronalaženju najpogodnije lokacije za smještaj turskog kulturnog centra u glavnom gradu Crne Gore.

Esenli je ponodvio da će Turska nastaviti da pruža podršku u ostvarivanju oba spoljno-politička prioriteta Crne Gore - priključenje u Evropsku uniju i NATO.

Ocijenio je da je pred Samit u Velsu potrebno uložiti dodatni napor kako bi uslijedila pozivnica za članstvo.

"Esenli je naglasio da Turska podržava NATO aspiracije naše države. Kazao je da je neophodno intenzivirati dalju saradnju u oblasti ekonomije, finansija i kulture, izrazivši uvjerenje da će Crna Gora uspješno nastaviti da valorizuje svoje turističke potencijale, kao i da će uskoro biti riješeno pitanje adekvatnog prostora za otvaranje turskog kulturnog centra", navodi se u saopštenju.

Naglasio je da se Turska zalaže za još bližu saradnju sa Crnom Gorom i zemljama Zapadnog Balkana, pohvalivši dosadašnji napredak Crne Gore kada je riječ o evropskim i evroatlantskim integracijama, i istakao da ona predstavlja pozitivan primjer ostalim zemljama kako se na predan i konstruktivan način sprovode reforme.

Takođe, obije strane su ukazale na važnost daljeg unapređenja saradnje u oblasti konzularnih odnosa, kao i na neophodnost nastavka konsolidacije ugovorne baze između dvije države.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније