Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2013. 11:33 >> 11:41

EPCG - ŽELJEZARA - UGOVOR

I EPCG potpisala ugovor

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore potpisali su jutros ugovor o isporuci struje nikšićkoj Željezari, nakon što je to juče popodne uradio Tosčelik. Tosčeliku je EPCG ponudila cijenu oko deset odsto veću od ranije netržišne, u zavisnosti od dnevne ili noćne potrošnje.

Ugovor o isporuci struje Željezari je, prema informacijama agencije Mina-business, potpisan na četiri mjeseca, odnosno za januar, februar, mart i april. Radi se o prvom komercijalnom ugovoru EPCG i Željezare nakon što je Regulatorna agencija za energetiku  1. januara prestala da određuje cijenu struje za kupce priključene na prenosni sistem, među kojima je Željezara.

EPCG je prije Nove godine Tosčeliku poslala predlog ugovora o isporuci električne energije Željezari, koji je bio inicijalno prihvaćen. Pregovori su nakon Nove godine zastali.

EPCG je tražila da se definiše potrebna količina električne energije za Željezaru na godišnjem nivou, ali njen vlasnik nije siguran u to jer ne zna kolika će biti proizvodnja u nikšićkoj fabrici.

EPCG je do sada nesmetano snabdijevala Željezaru strujom, bez obzira na istek ugovora.

Cijena električne energije za kupce priključene na prenosni sistem od 1. januara je tržišna, odnosno zavisi od ugovora koji će ti kupci zaključivati direktno sa isporučiocima. S obzirom na to, Željezara, osim sa EPCG, može da pregovara i sa drugim snabdjevačima.

U Željezari je nedavno prekinuta proizvodnja, a uprava je zaposlene poslala na odmore. Kao razlog za prekid rada, uprava je zaposlenima, prema nezvaničnim informacijama, navela čekanje na dogovor o isporuci električne energije.

Turska kompanija pokrenula je u junu prošle godine proizvodnju u Željezari, u kojoj je stalno zaposleno oko 200 radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније