Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 04. 2014. 17:56 >> 17:56

MOGUĆE SANKCIJE RUSIJE

Ivanović: Brine svako sužavanja tržišta

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, komentarišući navodne najave Rusije o uvođenju sankcija Crnoj Gori, kazao je da ga brine bilo kakva mogućnosti ili opasnost da se suzi tržište za crnogorske proizvode.

Ivanović je na pitanje da li ga, imajući u vidu najave medija da je Rusija uvela neku vrstu sankcija Crnoj Gori, brine sitaucija u vezi sa izvozom kompanije Plantaže, kazao da je gro izvoza te kompanije još vezan za zemlje regiona.

"Nastojanja te kompanija su da osvaja i tržišta Rusije i Kine. Za ta tržišta su potrebne još veće količine vina i mislim da ta tržišta potencijalno mogu biti interesnatna ne samo za Plantaže već i za sve one koji se ozbiljnije bave uzgojem grožđa i proizvodnjom vina", saopštio je Ivanović nakon sjednice Vlade na kojoj je razmatrano nekoliko tačaka iz oblasti poljoprivrede.

Pozivajući se na moskovski list Rosiskaja gazeta, beogradski i podgorički mediji prenijeli su da Moskva sprema odgovor na odluku Crne Gore da podrži sankcije Evropske unije (EU) prema Rusiji.

Ivanović je rekao da Vlada na današnjoj sjednici nije razmatrala navodne najave Rusije o uvođenju sankcija Crnoj Gori vezano za trgovinske olakšice i bezvizni režim.

On je kazao da ga osim bilo kakve mogućnosti sužavanja tržišta za crnogorske proizvode, isto tako brine i ono što je u srijedu saznao prvi put, a to je da je još na snazi uredba o zabrani mliječnih proizvoda sa albanske strane zbog situacije koja je postojala sa alfatoksinom.

"Ta uredba je na snazi od februara prošle godine”, kazao je Ivanović. On je rekao da su nastojanja Ministarstva da se prošire granice tržišta za sve one proizvođače koji imaju kvalitetan proizvod i mogu da ga izvezu.

Vlada je danas usvojila odluku o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarne sječe).

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније