Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 04. 2014. 08:05 >> 09:06
6

U MAJU

Stižu dva broda iz Kine

Dva broda koji se za Crnu Goru grade u Kini biće gotova u maju, saopštio je crnogorskim novinarima u Pekingu ambasador Crne Gore u Kini Branko Perović.

„Dva broda koja se za crnogorske potrebe rade u brodogradilištu Njandjingu biće spremni za primopredaju u maju ove godine. Takve najave imamo od proizvođača“, saopštio je Perović, piše Pobjeda.

Obnova crnogorske flote, desetkovane u godinama tranzicije počela je prije dvije godine, kada je na prvo putovanje iz Šangaja krenuo brod „Kotor", a ubrzo mu se pridružio i drugi brod „21. maj“.

Perović je rekao da se nada da će jedna od dvije kineske kompanije koje se nalaze na kratkoj listi za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima dobiti posao.

Takođe, on vjeruje da će Kinezi uskoro početi izgradnju dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa.

Kada je turizam u pitanju, ambasador smatra da kineske turiste možemo dobiti samo kao region.

Uz to, kako kaže, trebalo bi kineskim turistima ponuditi i dvije njima vrlo interesantne stvari, a to su zabava u smislu kockanja i dobar šoping. 

Crnogorci bi Kinezima, po riječima ambasadora Perovića, mogli kao turističku atrakciju da ponude plavo nebo iznad Crne Gore.

„Većina njih zbog velikog smoga koji je prisutan tokom cijele godine, pogotovo u Pekingu ne znaju kako izgleda nebo. Zato bi Kinezima mogli da u turističku ponudu uvrstimo i plavo nebo baš kao iz one pjesme ,,niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore““, smatra Perović. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније