Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 01. 2013. 12:00 >> 12:27

Kombinat aluminijuma

Pozdravljena najava sklapanja ugovora sa EPCG

Iz Sindikalnih organizacija Komabinata aluminijuma (KAP) pozdravljena ocjena premijera Đukanovića da KAP ima perspektivu, te da je Vlada na najboljem putu da sa Elektroprivredom (EPCG) dogovori šestogodišnji ugovor o snabdijevanju KAP-a.

Lider Sindikata KAP-a Rade Krivokapić kaže za Antena M da mu je drago da čuje da se u tom pravcu traži rješenje pitanja Kombinata, pošto je to, kako kaže, jedini mogući način da se prevaziđe problem u kompaniji.

“Po meni rješenje za KAP ide u dva pravca, a to je ili da se nastavi sa ruskim partnerom uz strožije definisane obaveze koje mora da ispuni ili da država preuzme Kombinat aluminijuma, pošto novog partnera sigurno nećemo dobiti. Budući da je vrijeme globalne krize sumnjamo da će se pojaviti neko ko je spreman da uloži od 500 do 700 miliona”, rekao je Krivokapić.

Sandra Obradović, iz druge Sindikalne organizacije KAP-a, kaže da su najave pozitivne pogotovo u ovom najtežem periodu pitanja zatvaranja ili opstanka  KAP-a.

„Pozdravljam odluku da se sklopi taj ugovor sa EPCG, jer to znači ozdravljenje KAP-a, jer je struja ključni faktor za opstanak Kombinata”, ističe Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније