Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 04. 2014. 15:18   >>  15:26

ZA DOPRINOSE

Poreski dug Rudnika uglja 14 miliona

Poreska uprava dopunila je danas listu najvećih dužnika za poreze i doprinose na lična primanja sa Rudnikom uglja Pljevlja čiji je dug po tom osnovu najveći i iznosi 14,12 miliona eura.

PU je u utorak objavila listu najvećih poreskih dužnika, odnosno prvu na kojoj su se našla imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenih poreza na dodatu vrijednost, dobit i promet nepokretnosti, kao i koncesija i akciza, kao i drugu listu sa 50 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

Rudnik uglja je na listi 200 kompanija na 16. mjestu sa ukupnim dugom od 1,36 miliona EUR, dok se na drugom popisu od 50 dužnika nije našao prethodnog dana.

"Kako se Rudnik uglja nalazi na listi 200 najvećih poreskih dužnika po osnovu ostalih vrsta poreza pod rednim rednim brojem 16, prilikom sačinjavanja liste najvećih dužnika po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja došlo je do tehničkog previda pa je navedeni obveznik izostavljen sa iste", objasnili su iz PU.

Time je Rudnik uglja sa dugom od 14,12 miliona eura po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa na lična primanja našao na prvom mjestu, odmah ispred Elektroprivrede koja duguje 14,08 miliona eura.

 PU Crnu listu, odnosno spisak 200 kompanija, objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji. Prethodna je objavljena 30. januara, a prva 1. jula i sadržala je 100 poreskih dužnika sa najvećim dugom koji obaveze nijesu izmirili duže od 12 mjeseci u kontinuitetu.

PU je takođe dužna i da objavi listu 50 dužnika koji ne izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja u periodu dužem od šest mjeseci u kontinuitetu.

Na četvrtoj najnovijoj Crnoj listi, 200 kompanija ukupno duguje oko 149 miliona eura ili 6,37 miliona eura više nego na prethodnom spisku, objavljenom krajem januara. Listu predvodi Duvanski kombinat sa dugom od 35,83 miliona eura.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније