Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 05. 2014. 12:32 >> 12:34

SA POLJOPRIVREDNIKOM

Prvi ugovor o zakupu državnog zemljišta

Ugovor o zakupu 32 hektara državnog zemljišta na Kapinom Polju kod Nikšića potpisali su ministar poljoprivrede Petar Ivanović i nikšićki poljoprivrednik Branko Jokić. To je prvo potpisivanje takvog ugovora od najavljivanja prioritetnih projekata zakupa državnog zemljišta. Aktuelni su i Grahovo i Šasko polje.

“Ugovor koji smo potpisali velika je pobjeda rada nad neradom”, kazao je Ivanović. To je, kako je kazao, pobjeda rada, jer u Crnoj Gori nijesmo imuni od nerada, kako struktura koje su vezane za pojedine vrste biznisa, tako i birokratije, administracije.

“I upravo iz tih razloga mi je drago da smo ovaj proces završili potpisivanjem ugovora”, kazao je ministar, zahvalivši mladom timu Ministarstva koji je prevazišao sve probleme u procesu dolaženja do ovog ugovora.

“Nije jednostavno dati zemlju u zakup. Ispostavilo se da je bilo mnogo problema koji su se odnosili na parcelaciju, reparcelaciju, posjedovne listove itd”, kazao je Ivanović.

On smatra da će, nakon potpisanog ugovora, Branko Jokić moći normalno da konkuriše za dobijanje finansijskih sredstava, bankarskih kredita i određenih vidova pomoći od strane Ministarstva poljoprivrede”, jer, kako je istakao, “sada imamo pravno ili formalno uređen ugovorni odnos između države, s jedne strane, i preduzetnika koji želi da obrađuje zemlju, s druge strane.

Jokić je kazao da se radi o zemljištu koje je on  već obrađivao, ali bez definisanog ugovora. Zato će mu, smatra, sada biti lakše da planira šta i kako dalje da radi.

I dalje će na tom zemljištu sijati pšenicu, ali za sljedeću godinu planira i druge kulture. Počeo sa dva, a sada obrađuje 80 hektara. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније