Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 05. 2014. 15:13 >> 15:15

EPCG

Aprilski račun niži 12 odsto

Prosječan aprilski račun za struju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) je 12 odsto manji u odnosu na martovski i iznosi 33 eura, što je za 4 odsto niže u odnosu na prosječan račun iz istog mjeseca prošle godine.

 

Domaćinstva su u aprilu 2014. godine potrošila 91.259.713 kWh električne energije, što je 12 odsto manje u odnosu na martovsku potrošnju.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22 eura, dok je najveća prosječna potrošnja u iznosu od 38 eura prethodnog mjeseca očitana u Kotoru.

Oko 2,6 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko 1000 kWh, dobiće račune u iznosu od preko 100 eura.

Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 126.500 domaćinstava.

Iz EPCG su apelovali na potrošače koji su uključeni u akciju “Podijelimo teret” da svoje obaveze izmire do kraja tekućeg mjeseca, kako bi protokol ostao na snazi.

„EPCG je pokrenula novi web portal koji je orjentisan ka korisniku i koji nudi i opciju kreiranja naloga putem kojeg će potrošači imati mogućnost da pristupe podacima o svom računu, istoriji potrošnje i aktiviraju razne servise direktno putem novog portala“, kazali su iz te kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније