Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 05. 2014. 10:42   >>  10:45

UOČI 5. FREI-A

Gvozdenović: Sigurna luka za investitore

Na Festivalu investicija i nekretnina, petom po redu, biće prezentovana najbolja svjetska praksa, a Crna Gora će biti predstavljena kao sigurna luka za investitore, saopštio je, u intervjuu za Vikend novine, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

„Već tradicionalni Festival investicija i nekretnina se ove godine peti put održava u hotelu "Maestral” u Miločeru od 12. do 15. maja. Mogu reći da je u godinama iza nas FREI zaista opravdao svoje postojanje i da je centralna manifestacija koja se bavi tematikom investicija i nekretnina u Crnoj Gori. Predstojeći FREI će se baviti aktuelnim temama iz oblasti nekretnina, izazovima savremene Crne Gore, razvojem crnogorske privrede u okolnostima ekonomskih restrikcija, kao i ekonomskim uticajem evropskih integracija na Crnu Goru“, istakao je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima ovogodišnji FREI, kao i prethodni, pruža organizovanu razmjenu informacija i iskustava i institucionalnu komunikaciju subjekata zainteresovanih za Re sektor.

„Na jednom mjestu objedinjava ponudu Crne Gore i regiona, mjesto je susreta ponude i potražnje. Pruža mogućnost da se prezentuju kapaciteti Crne Gore po svim segmentima, kako u oblasti nekretnina, tako i organizacioni kapaciteti, budući da se na taj način stiču uslovi da naši građevinari, planeri, arhitekte vide najbolje u svojoj branši i moguće otpočnu saradnju sa njima. Takođe bih naglasio da je ovo jedinstveni događaj i prilika da se na našem prostoru prezentira najbolja svjetska praksa i predstavi Crna Gora kao sigurna luka za investitore, a zato je i znatan broj stranih investitora i zvaničnika koji dolaze u Crnu Goru zbog ovog sajma, gdje se na jednom mjestu srijeću donosioci odluka kada su u piatnju investicioni projekti koji se već realizuju ili tek treba da se pokrenu u Crnoj Gori“, istakao je Gvozdenović.

Dodao je da posljednja istraživanja pokazuju da se portofolio investicija mijenja, posebno kada je riječ o investiranju u turističke komplekse.

„Investitori su sve manje raspoloženi za ulaganje u klasične luksuzne hotele sa pet zvjezdica zbog usporenog povratka osnovne investicije. U tom kontekstu "mix-used kompleksi" postali su investicioni trend, koji efikasnije valorizuju uloženi kapital. U tom pravcu, u nastojanju da se prilagodimo ovom trendu, mi u Crnoj Gori sprovodimo aktivnosti na izmjeni ključnih propisa, naravno, ukoliko je to ekonomski opravdano i u interesu države i njenih građana. Crna Gora je na dobrom putu, iako je još uvijek daleko od mjesta koje, po prirodnim, kulturnim i društvenim kapacitetima pripada. FREI nam pomaže da svake godine napravimo tačan presjek stanja u oblasti nekretnina u Crnoj Gori“, naveo je Gvozdenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније