Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 05. 2014. 12:50 >> 12:52

TELEFONIJA

EKIP: Prenijeto 10.700 brojeva

U Crnoj Gori je od 1. decembra 2011. godine prenijeto 10,7 hiljada brojeva, od čega 89 odsto u mobilnim mrežama.

Iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) agenciji Mina-business su saopštili da je zaključno sa 30. aprilom u mobilnu mrežu prenešeno 9,55 hiljada brojeva, a u fiksnu 1,15 hiljada.

U mobilnu mrežu Crnogorskog Telekoma prenijeto je 4,62 hiljade brojeva, odnosno 3,54 hiljade iz Telenora i 1,07 hiljada iz M:tela.

U mobilnu mrežu M:tela prenijeto je 2,82 hiljade brojeva, odnosno 1,66 hiljada iz Telenora i oko 1,17 hiljada iz Crnogorskog Telekoma. U mobilnu mrežu Telenora prenijeto je 2,1 hiljada brojeva, 1,26 hiljada iz Crnogorskog Telekoma i 845 iz M:tela.

Kada je u pitanju fiksna mreža, svi brojevi su prenešeni iz Crnogorskog Telekoma u M:tel.

Uslugu prenosivosti broja je, kako su saopštili, 554 pretplatnika iskoristilo dva puta, 15 pretplatnika tri puta, a pet pretplatnika četiri puta.

Prenosivost telefonskog broja je usluga koja omogućava svakom pretplatniku da zadrži postojeći telefonski broj pri promjeni operatora. Broj se može prenositi iz fiksne u fiksnu mrežu, odnosno iz mobilne u mobilnu.

Pretplatnik koji želi da promijeni operatora podnosi zahtjev operatoru kod kojeg želi da prenese broj, što se ujedno smatra i zahtjevom za raskid ugovora sa starim operatorom.

Telefonski broj se prenosi u punom formatu.

Ako su ispunjeni svi uslovi za prenos broja, koji su propisani Pravilnikom o prenosivosti brojeva pretplatniku se određuje datum prenosa broja, koji ne može biti duži od pet radnih dana od momenta podnošenja zahtjeva.

Iz EKIP-a su podsjetili da pretplatnik može ponovo da prenese broj nakon tri mjeseca od posljednjeg prenosa.

Ukoliko zahtjev za prenos broja bude odbijen, pretplatnik može da podnese žalbu Agenciji.

Usluga prenosivosti telefonskih brojeva korisnicima elektronskih komunikacionih usluga treba da obezbijedi povoljnije uslove korišćenja usluga i njihov bolji kvalitet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније