Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 03. 2013. 10:00   >>  09:51 1

KRALJIČINA PLAŽA

Ispravna ponuda Arapa

Ponuda Rojal grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za izgradnu luksuznog hotelskog kompleksa u zaleđu Kraljičine plaže je ispravna i zadovoljila je sve tražene kriterijume, saopšteno je iz Tenderske komisije.

Predsjednik Tenderske komisije, Dragan Simović kazao je Večernjim novostima da je ponuda ocijenjena kao ispravna, kao i da je investitor obaviješten i pozvan da započnu razgovore.

Na međunarodnom tenderu, koji je formalno okončan otvaranjem ponuda 11. februara u Opštini Bar, Arapi su nastupili kao jedini ponuđači preko svoje crnogorske ćerke firme "Queens Beach Development Company".

Za zemljište u zaleđu Kraljičine plaže površine 42,37 hektara, jednoj od najatraktivnijih lokacija crnogorske rivijere, koncern Rojal grupa iz UAE zvanično je ponudio 21,188 miliona EUR, odnosno 50 EUR po kvadratu.

Od ukupno 423 hiljade kvadratnih metara u Dubovici, 188 hiljada kvadrata je u vlasništvu Opštine Bar, a 230 hiljada kvadrata u vlasništvu Opštine Budva.



Večernje novosti pišu da to znači da će opštinska kasa Bara biti teža 9,4 miliona, dok će se u budvansku kasu prodajom zemljišta u Dubovici sliti 11,5 miliona EUR.

Prema najavama, koncern Rojal grupa planira ove godine da započne izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa. Na površini 42,37 hektara zemljišta, na razmeđi opština Bar i Budva, planirano je da se u narednih osam godina izgradi luksuzni hotelski kompleks vrijedan 180 miliona EUR.

“Jedan od limitirajućih uslova je bio i da je ponuđač u posljednje tri godine uložio najmanje 150 miliona EUR. Arapi su donijeli dokaze da su investirali milijardu i po EUR. Drugi uslov je bio da su izgradili najmanje 300 hiljada kvadratnih metara hotelskih kapaciteta, a oni su izgradili više od milion kvadrata”, kazao je Simović.

On je naveo da je tenderom zahtijevano da u prvoj fazi investicionog ciklusa budu podignuti centralni infrastrukturni objekti - hotel, SPA i marina, što su ponuđači i prihvatili.

Arapi su, takođe, priložili traženu bankarsku garanciju uz ponudu od pola miliona EUR od prihvatljive banke. U slučaju da pregovori ne uspiju, a zbog krivice ponuđača, novac ide na račun dvije opštine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније