Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 01. 2013. 12:10 >> 12:10

CBCG

Kamate neznatno smanjene

Prosječna efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u novembru je iznosila 9,49 odsto, što je za 0,01 procenat manje nego u oktobru.

Prema podacima Centralne banke Crne Gore (CBCG), prosječna nominalna kamatna stopa je u novembru porasla za 0,01 procenat i iznosila je 8,83 odsto.

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u novembru je pala za 0,28 procenata na 11,04 odsto, dok je nominalna ojačala za 0,11 procenata na 9,74 odsto.

Efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u novembru je snižena za 0,04 procenata na 28,4 odsto, dok je nominalna oslabila za 0,03 procenta na 19,37 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u novembru su zabilježile pad na mjesečnom nivou, pa je efektivna oslabila za 0,35 procenata na 29,07 odsto, a nominalna za 0,44 procenta na 19,38 odsto.

Prosječna efektivna kamatna stopa na depozite u novembru je ostala nepromijenjena u odnosu na oktobar i iznosila je 3,24 odsto.

Kamatna marža, odnosno razlika između kamatnih stopa za kredite i depozite, u novembru je smanjena na mjesečnom nivou na 6,25 procenata.

Efektivna kamatna stopa na depozite građana u novembru je iznosila 3,77 odsto, a za preduzeća 2,57 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније