Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 07. 2014. 14:23   >>  14:24

1,7 ODSTO

EPCG: U junu potrošeno manje struje

Domaćinstva su u junu 2014. godine potrošila 85.598.361 kilovatsati struje, što je 1.7 odsto manje u odnosu na prošlomjesečnu potrošnju, odnosno četiri odsto manje u odnosu potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

 

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) je tri odsto manji u odnosu na majski i iznosi 30.75 eura.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22 eura, dok je najveća prosječna potrošnja u iznosu od 40 eura prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju.

Oko 1,65 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko 1000 kilovatsati, dobiće račune u iznosu od preko 100 eura. Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 130.000 domaćinstava.

Iz EPCG su podsjetili da se ovoga mjeseca nastavlja njihova akcija “Podijelimo teret” koju su, kako su naveli, ponovo pokrenuli kako bi domaćinstvima koja imaju dug za utrošenu električnu energiju olakšala izmirenje obaveza.

“Da bi se potpisao protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, potrebno je da domaćinstva imaju uplaćena poslednja tri računa (mart, april i maj). Pristupanje akciji „Podijelimo teret“ takodje garantuje izuzeće od prinudnih metoda naplate dok god se poštuje protokol (obustava isporuke električne energije, obračunavanje zateznih kamata i plaćanje troškova u pokrenutim sudskim postupcima). Potrošači koji su već uključeni u akciju, dužni su da izmire svoje obaveze do kraja tekućeg mjeseca, kako bi protokol ostao na snazi”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније