Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

17. 07. 2014. 14:25   >>  14:25 2

PODACI MONSTATA

Broj zaposlenih smanjen jedan odsto

Broj zaposlenih u Crnoj Gori u prvom kvartalu je, prema podacima Monstata, smanjen 1,1 odsto.



Aktivnog stanovništva je u prvom kvartalu bilo 256,7 hiljada, od čega je 207,6 hiljada zaposlenih i 49,1 hiljada nezaposlenih. Nezaposlenih je bilo 4,5 odsto više.

Prema podacima iz Monstatove Ankete o radnoj snazi, stopa aktivnosti u prvom kvartalu iznosila je 51,2 odsto, stopa zaposlenosti 41,4 odsto i stopa nezaposlenosti 19,1 odsto.

„Za populaciju između 15 i 64 godine stopa aktivnosti je 60 odsto, stopa zaposlenosti 48,5 odsto i stopa nezaposlenosti 19,3 odsto“, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata je saopšteno da je anketom bilo obuhvaćeno oko dvije hiljade domaćinstava na teritoriji Crne Gore.

Prikupljeni su podaci o demografskim obilježjima za sve članove domaćinstva, njih 6,36 hiljada, a za 5,32 hiljade osobe od 15 i više godina i podaci o njihovoj radnoj aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније